BANJA LUKA Novinar BN televizije nada se da će policija pronaći napadače

Vladimir Kovačević: Rane će zarasti, idemo dalje

Zahvalio je svim kolegama i novinarskim udruženjima iz BiH i regije, ali i ljekarima i radnicima banjalučke bolnice

Fena
03.09.2018 12:47

Foto: FENA

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević, koji je pretučen 26. avgusta u Banjoj Luci, izjavio je danas da ga to neće spriječiti da nastavi svoj posao te da se nada se da će policija otkriti napadače.

Banjalučka policija je 31. avgusta dostavila izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv nepoznatih počinilaca za pokušaj njegovog ubistva.

- Nadam se da će sve završiti kako treba - istakao je Kovačević u izjavi novinarima, nakon razgovora u banjalučkom Klubu novinara.

Istakao je da, nakon svega, nije uplašen, ali da njemu i njegovoj porodici "nije svejedno".

- Zarast će rane. Vidljive su na glavi i nogama, ali bit će to sve uredu. Imam još prilično jake vrtoglavice. Nalazi CT-a glave pokazali su nagnječenje mozga, ali je ono u povlačenju. Psihički sam uredu. Idemo dalje, nema stajanja – kazao je Kovačević.

Zahvalio je svim kolegama i novinarskim udruženjima iz BiH i regije, ali i ljekarima i radnicima banjalučke bolnice.

- Izgleda da je trebalo ovako nešto da se ujedinimo, ali se nadam da više neće biti sličnih povoda – dodao je Kovačević.

Predsjednik Kluba novinara Banja Luka Siniša Vukelić je upitao može li se bilo koji novinar u BiH osjećati sigurno, poslije ovako brutalnog napada.

Najavio je da će se svakodnevno pratiti kako teče istraga o ovom slučaju.

- Upravni odbor Kluba novinara pozvao je sve medije, a naročito javne servise, da prestanu prenositi tekstove tabloidnih i portala bez impresuma, bez provjerenih činjenica, uz napomenu da i takvi tekstovi stavljaju metu na pojedine medije i novinare, kao i izjave funkcionera - rekao je Vukelić.

U toku su i konsultacije s pravnicima za podnošenje prijava protiv svih koji pravdaju napad na Kovačevića i druge novinare tekstovima, statusima i objavama na društvenim mrežama.

Iz Kluba novinara naglašavaju da se to naročito odnosi na visoke funkcionere vladajućih stranaka te kandidate na predstojećim općim izborima.

NA VRH