AVAZOVA PATROLA

Mostar je turistički centar BiH za 2018. godinu

Nagrađeni Sarajevo, Jahorina, Međugorje, Trebinje, Kraljeva Sutjeska, Tešanj, Banja Luka, Tuzla, Bihać, Jajce, Fojnica i Neum

Mostar: Pobjednik jedinstvenog projekta najtiražnijeg lista u BiH. Arhiv Avaza

Piše: E. Trako

7.9.2018

Mostar je pobjednik projekta „Turistička patrola“ najtiražnijeg bh. lista. Grad na Neretvi tako je, prema ocjeni stručnog žirija, dobitnik prvog „Avazovog zmaja“.

Naša turistička patrola u julu i avgustu obišla je 60 gradova, naselja, sela, bila na jezerima, rijekama, probala najbolje domaće specijalitete te kroz razgovore s turistima ocjenjivala šta je najbolje u nekom kraju, šta treba popraviti, a šta preporučiti.

Obara rekorde

Na kraju je računica pokazala - Mostar ispred svih.

Sarajevo je dobilo priznanje za očuvanje kulturno-historijskog naslijeđa, a Neum za najveći turistički potencijal koji i ove godine obara sve rekorde posjećenosti.

Jahorini je pripalo priznanje za planinski turizam. Olimpijska ljepotica vraća se na staze stare slave. Brojni sadržaji privlače turiste i ljeti i zimi. Međugorju je pripalo priznanje za vjerski turizam, a činjenica da su milioni hodočasnika posjetili ovo mjesto u Hercegovini ubjedljivo ga je isturila na prvo mjesto.

Fojnici ide nagrada za zdravstveni turizam, a priznanje za turističko otkriće godine ide u Visoko. Priča o piramidama, hodnicima, tunelima u jednom od najljepših arheoloških parkova u jugoistočnoj Evropi, privlači turiste iz cijelog svijeta.

Najbolja ponuda

Za autohtonost, nagrada ide Kraljevoj Sutjesci, Tešanj je izabran za najuredniju destinaciju, a Banja Luka, prema ocjenama, ima najbolju ugostiteljsku ponudu.

Turističkim biserima proglašeni su Jajce, Bihać, Tuzla i Trebinje.

Prijatelji projekta

Zahvaljujemo prijateljima projekta „Turistička patrola Dnevnog avaza“ koji su nesebično u dva mjeseca bili uz nas. To su „UniCredit bank“, „Bosnalijek“, „Sarajevski kiseljak“, „Hifa Petrol“ i „Turbo Trade“.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.