Mostar je turistički centar BiH za 2018. godinu

AVAZOVA PATROLA Najtiražniji bh. list odabrao najbolje

Mostar je turistički centar BiH za 2018. godinu Nagrađeni Sarajevo, Jahorina, Međugorje, Trebinje, Kraljeva Sutjeska, Tešanj, Banja Luka, Tuzla, Bihać, Jajce, Fojnica i Neum

Mostar je pobjednik projekta „Turistička patrola“ najtiražnijeg bh. lista. Grad na Neretvi tako je, prema ocjeni stručnog žirija, dobitnik prvog „Avazovog zmaja“.

Naša turistička patrola u julu i avgustu obišla je 60 gradova, naselja, sela, bila na jezerima, rijekama, probala najbolje domaće specijalitete te kroz razgovore s turistima ocjenjivala šta je najbolje u nekom kraju, šta treba popraviti, a šta preporučiti.

Obara rekorde

Na kraju je računica pokazala - Mostar ispred svih.

Sarajevo je dobilo priznanje za očuvanje kulturno-historijskog naslijeđa, a Neum za najveći turistički potencijal koji i ove godine obara sve rekorde posjećenosti.

Jahorini je pripalo priznanje za planinski turizam. Olimpijska ljepotica vraća se na staze stare slave. Brojni sadržaji privlače turiste i ljeti i zimi. Međugorju je pripalo priznanje za vjerski turizam, a činjenica da su milioni hodočasnika posjetili ovo mjesto u Hercegovini ubjedljivo ga je isturila na prvo mjesto.

Fojnici ide nagrada za zdravstveni turizam, a priznanje za turističko otkriće godine ide u Visoko. Priča o piramidama, hodnicima, tunelima u jednom od najljepših arheoloških parkova u jugoistočnoj Evropi, privlači turiste iz cijelog svijeta.

Najbolja ponuda

Za autohtonost, nagrada ide Kraljevoj Sutjesci, Tešanj je izabran za najuredniju destinaciju, a Banja Luka, prema ocjenama, ima najbolju ugostiteljsku ponudu.

Turističkim biserima proglašeni su Jajce, Bihać, Tuzla i Trebinje.

Prijatelji projekta

Zahvaljujemo prijateljima projekta „Turistička patrola Dnevnog avaza“ koji su nesebično u dva mjeseca bili uz nas. To su „UniCredit bank“, „Bosnalijek“, „Sarajevski kiseljak“, „Hifa Petrol“ i „Turbo Trade“.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH