IZBORI 2018

HDZ BiH kampanju za opće izbore započeo u Ravnom

Poruke Dragana Čovića

Fena

Fena

7.9.2018

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović i HDZ BiH obilježili su početak predizborne kampanje u Ravnom. 

- Općina Ravno bila je poprište nemilih događanja kada su naši domovi bili meta surovih politika i pokušaja brisanja našeg naroda, ali je i posebno mjesto odbrane hrvatskog nacionalnog identiteta, kulture i historijske baštine te ima višestruki značaj u srcima cijelog hrvatskog naroda - saopćeno je iz HDZ-a BiH.

- Sve ratne strahote krenule su iz Ravnog, a mi kroz svoj program želimo zacijeliti sve rane hrvatskog naroda u BiH i donijeti evropske vrijednosti. Upravo zato predizbornu kampanju započinjemo ovdje - kazao je kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

- Segment našeg zajedništva poslat će jasnu poruku svima onima koji bi malo drugačije prekrojili BiH, svima onima koji su 1991. ovo vrijeme prepoznali kao vrijeme koje nije vrijeme njihovog rata, svima koji misle da mogu prekrojiti BiH kroz dva entiteta bez konstitutivnog naroda, najmalobrojnijeg, a najvećeg naroda u BiH - hrvatskog naroda. Naše opredjeljenje su narod i domovina - poručio je Čović, navodi se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.