IZBORI 2018.

Borci napustili skup SDA razočarani Izetbegovićevim govorom

Napustili su i plato ispred Arene jer, kako su kazali za „Avaz“, nisu došli praviti nikakve probleme nego uistinu čuti šta će Izetbegović kazati o njihovim problemima

E. Trako

7.9.2018

Predizbornom skupu SDA u Zenici prisustvovali su večeras i predstavnici demobilisanih boraca koji već mjesecima svoja prava traže na ulici.

Njih petnaestak je stiglo pred Gradsku arenu Zenica dok je Bakir Izetbegović držao govor. Ušli su u dvoranu, zadržali se u njoj 15 minuta te izašli.   

Kako javlja reporter „Avaza“ s lica mjesta, tad ih je opkolilo oko 40 policajaca, jedan od njih prišao je bivšim borcima i pitao ih:

- Ko ste, odakle ste i šta hoćete? 

Nazil Velić i Amir Sultan ironično su odgovorili da su došli čuti šta govori predsjednik države.

Među borcima je od tog trenutka zavladala nelagoda jer su ih i pristalice SDA posmatrale ispod oka i dobacivale im.

Nakon 15 minuta borci su napustili i plato ispred Arene jer, kako su kazali za „Avaz“, nisu došli praviti nikakve probleme nego uistinu da čuju šta će Izetbegović kazati o njihovim problemima. Nisu krili razočarenje jer ih Izetbegović nije ni spomenuo.

Inače, na skupu SDA u Zenici bilo je, a što se moglo čuti po hodnicima "Arene", svega par stotina Zeničana koji su prisustvovali skupu, a autobusima su se dovozili članovi SDA iz ostalih gradova.

Čak su se mogli čuti komentari da su ljudi morali doći na skup ove stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.