MEDIJI

"Slobodna Bosna" kao medijski "Kazani": Vrijeme je da se otkriju zločini i žrtve koje je počinio Caco sarajevskog novinarstva

Toga je svjestan Senad Avdić, kao i njegovi nalogodavci Čampare i ostali. I kako se bliži dan poraza režima, tako se njihova panika povećava

The Bosnia Times

11.9.2018

Ako bismo usporedili početak ovogodišnje izborne kampanje sa onom iz 2014., osjeća se "drastična razlika" od raspoloženja građana do neraspoloženja režimskih lidera i režimskih novinara, piše "The Bosnia Times".

Sama čehra i grč u licu Bakira Izetbegovića gotovo da sve govori. Nema više one prepotentnosti i osionosti kako bi se Izetbegović znao isprsiti tokom prethodne kampanje. Kako se i ne bi prsio kad je i prije početka kampanje 2014. godine bio skoro sve "karte posložio"; Erdoan je bio na vrhuncu moći i svjetske slave, a lider opozicije SDP bio je u totalnom rasulu. Oni su samo trebali pokazati "Snagu" nad neukroćenim Fahrudinom Radončićem.

A i za to je bio (o)smislio plan. To se jasno vidjelo već polovinom avgusta, kada je Senad Avdić na naslovnici "Slobodne Bosne" najavio hapšenje Radončića "prije ili poslije izbora". Regionalna zvijezda bila je Šejla, supruga monstruma Zijada Turkovića i, navodno, bivša ljubavnica Aljoše Čampare. I ta njena priča je obilježila, a može se reći i odredila pobjednika izbora; Bakira – prsana.

Iako je Fahrudin Radončić oslobođen monstruoznih optužbi "perje je pušteno niz čaršiju"… I još uvijek ga "Slobodna Bosna" pokušava prosipati. Tog "perja" napunjene su hodžinske jastučnice i minderi režimkih moćnika pa se i ovu kampanju režim pokušava okrenuti u tom pravcu.

Nekada davno, negdje odmah poslije rata, kada je nacionalni prorežimski sedmični list "Ljiljan" vodio ljutu bitku sa udbaškim podzemljem iz "Slobodne Bosne", jedan kolumnista napisao je da je Senad Avdić Caco sarajevskog novinarstva. Niko bolju definiciju ovog zlotvora do sada nije izgovorio. Jer kako su sarajevski mafiozi terorizirali građane u opkoljenom Sarajevu i "ubijali za Aliju" na isti način je Senad Avdić pristao da "ubija", zastrašuje i vrši medijski teror nad oponentima režima.

Očito pristiže vrijeme da se otvore Kazani/Slobodna Bosna u koje je svoje žrtve bacao Caco sarajevskog novinarstva i dokažu njegovi zločini. Toga je Avdić, kao i njegovi nalogodavci Čampare i ostali, očito svjestan. I kako se bliži dan poraza režima, tako je njihova panika sve veća. A i "perja" kojom bi zasuli čaršiju više nema, piše "The Bosnia Times".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.