SARAJEVO

Džindić: Osigurati saradnju na obostrano zadovoljstvo

Prezentaciji su, osim ministra energetike i rudarstva, prisustvovali i brojni direktori preduzeća iz namjenske industrije

Džindić s predstavnicima "BH Pošte"

Avaz.ba

17.9.2018

U prostorijama Generalne direkcije "BH Pošte" u Sarajevu danas je održan sastanak ministra energetike, rudarstva i industrije FBiH Nermina Džindića i članova Uprave "BH Pošte", s generalnim direktorom Mirsadom Mujićem na čelu.

Sastanak je proistekao iz dogovora i potrebe da se direktorima i predstavnicima privrednih društava iz sektora namjenske industrije predstave usluge "BH Pošte", s naglaskom na uslugu Brze pošte, sve njene prednosti i resurse koje ona posjeduje, a koji bi svojom primjenom odgovarali ovoj grani industrije.

Predstavnici privrednih društava iz oblasti namjenske industrije istovremeno su prisustvovali profesionalnoj prezentaciji usluga "BH Pošte", s posebnim osvrtom na uslugu BH PostExpress.

Prezentaciji su prisustvovali: Enver Mujezinović, pomoćnik direktora Federalne direkcije za namjensku industriju, Armin Sarajlić, izvršni direktor u "Igmanu" Konjic, Admin Peštek, izvršni direktor u Unis "Ginexu" d.d. Goražde, Ismo Hebibović, direktor "Zraka" d.d. Sarajevo, Besim Belegić, pomoćnik direktora "BNT-TniH-a" d.d. Novi Travnik, Edhem Čustović, menadžer prodaje u "Pretisu" d.d. Vogošća i Edina Čorbo, rukovodilac službe za prodaju i komercijalne poslove.

Ministar Nermin Džindić očekuje pozitivan ishod ove prezentacije i sastanka s predstavnicima "BH Pošte".

- Nadam se da će predstavnici i direktori društava iz namjenske industrije usmjeriti svoje potrebe prema uslugama "BH Pošte" na obostrani interes, a interes je da Vlada FBiH, i u jednom i u drugom, ima većinski paket vlasništva - istakao je ministar Džindić.

Generalni direktor "BH Pošte" Mirsad Mujić potvrdio je da je Brza pošta jedna od prosperitetnijih usluga čiji se još veći razvitak očekuje u narednom periodu.

- Očekujem da će ishod ovog sastanka i prezentacije biti pozitivan te da će Brza pošta vrlo brzo biti usluga kojom će se, između ostalih, koristiti društva u području namjenske industrije, na obostrano zadovoljstvo i korist - naglasio je Mujić te dodao da očekuje da će i druge domaće kompanije prepoznati pogodnosti i značaj korištenja usluga najvećeg domaćeg poštanskog operatera "BH Pošte".

Podsjećamo, BH PostExpress je usluga koja omogućava brz i siguran prijenos pošiljki na području cijele Bosne i Hercegovine, a u okviru propisanih rokova prijenosa. Jedna je od najtraženijih usluga savremenog doba, pogotovo u vremenu kada internet-kupovina, ali i brz život svakog građanina, zahtijevaju što veću jednostavnost, efikasnost i funkcionalnost u obavljanju svakodnevnih obaveza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.