SAZNAJEMO

Dr. Derviševiću prijeti otkaz iz KCUS-a zbog Zahiragića!?

Kandidat SDA za Skupštinu KS pretukao Melisa Aščića, kojem je nalaz uradio Dervišević

Zahiragić: Nasilničko ponašanje

Piše: A. NUHANOVIĆ

18.9.2018

Uglednom doc. dr. Almiru Derviševiću prijeti otkaz jer je kao dežurni ljekar ambulante Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a koji radi na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, konstatirao povrede pacijentu Melisu Aščiću, koji mu se javio zbog bolova u vilici.  

Provjera nalaza

Ne bi dr. Dervišević bio na tapetu za odstrel direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović da nalazom koji je napisao nije potvrdio povrede koje je Aščiću nanio kadar i uzdanica SDA Haris Zahiragić.

Kako „Avaz“ nezvanično saznaje, naime, zadatak da se obračuna sa dr. Derviševićem, iako je samo radio svoj ljekarski posao, dobila je Enra Suljić, desna ruka menadžerice KCUS-a, a koja je inače direktorica Instituta za naučnoistraživački razvoj (NIR).

- Po nalogu direktorice Izetbegović Enra Suljić provjerava nalaz koji je doc. dr. Dervišević napisao Aščiću, koji je u ambulantu KCUS-a došao s jakim bolovima u vilici, a nakon što ga je šakom u predjelu donje vilice udario Haris Zahiragić. Izetbegović je zaprijetila da će doktoru koji je napisao ovaj nalaz dati otkaz – tvrdi naš izvor (ime i prezime poznato redakciji).


Suljić i Izetbegović: Dvojac od kojeg strahuju ljekari

Izetbegović je ovako bahato reagirala nakon što je „Avaz“ jučer objavio iskaz Aščića, koji je ispričao da ga je u aprilu prošle godine nekoliko dana prije održavanja Skupštine Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) šakom nokautirao Zahiragić, koji je inače kandidat SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Aščić je u fizičkom napadu koji je doživio zadobio frakturu vilice, i to samo zato što se suprotstavio ovom SDA-ovcu kojem nije odgovaralo da za predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS-a) bude imenovan neko ko nije blizak ovoj stranci. On je insistirao da tu poziciju, koju je do tada on obnašao, dobije Merim Serdarević, koji je također blizak SDA.

Mete i žrtve

No, nije ovo jedini slučaj da direktorica Izetbegović kažnjava sve koji urade nešto što nije po njenoj volji. Njena meta i žrtva bili su ugledni ortopedi prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, dr. Semin Bećirbegović, dr. Mirza Biščević, dr. Hasan Tanović, dr. Sanko Pandur... i mnogi drugi koji su zbog pritisaka direktorice bili primorani napustiti KCUS.

Iz KCUS-a bez odgovora 

Na upit koji smo jučer poslali KCUS-u o prijetnjama i istražnim radnjama nad doc. dr. Derviševićem, do zaključenja ovog izdanja „Dnevnog avaza“ nismo dobili odgovor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.