NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Kinezi dali rok do 17. oktobra

Avaz.ba

20.9.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju istražuje ko i zašto je ugrozio najveću poslijeratnu investiciju te otkrivamo do kada su Kinezi dali rok za potpisivanje ugovora i početak gradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla.  

Bili smo i u sjedištu Centralne izborne komisije (CIK), gdje su pred predstojeće izbore otkrili brojne zloupotrebe. Saznajte koliko je CIK prijava o mogućim izbornim prevarama uputio Tužilaštvu BiH. Bavili smo se i fenomenom „glasanja mrtvih na izborima“, adresa koja vodi do krivca za ovakve pojave odvela nas je do Aljoše Čampare.

U ovom broju donosimo i detalje izvještaje iz Brisela, gdje su se sastali šefovi država 28 članica Evropske unije da bi razgovarali o rješenju migrantske krize. Na sastanku je iznesen i podatak o broju migranata koji su od početka godine prošli kroz našu zemlju, a evropski parlamentarci traže i odgovor na pitanje ''Ko upravlja novcem za migrante u BiH“. Također, donosimo i detalje sukoba migranata u Bihaću u kojem je povrijeđen jedan Iranac. 

Pročitajte i hoće li nakon što je završena istraga do kraja mjeseca biti podignuta optužnica protiv Gorana Salihovića.

Ugledni novinar Bakir Hadžiomerović u današnjoj „Minuti“ dotaknuo se predizborne kampanje u RS, navodeći da je hronično pomračenje uma obuzelo „dodikovce“, kao i pojedine SDS-ovce. Ličnost dana je Armin Kajmaković, koji je radom i trudom oživio Sarajevski aerodrom.

Na stranama ''Globusa'' otkrivamo detalje tragedije u Zadru, gdje su dvojica mladića počinila samoubistvo, a komšije šokirane smrću drugova koji su zajedno odlučili otići u smrt.

Na stranama ''Mozaika'' pročitajte ispovijest prevarene nekadašnje bh. atletičarke koja tvrdi da bi mogla ostati bez stana zbog tuđeg kredita.

Brojna dešavanja zabilježili smo i u Banjoj Luci, gdje su građani do kasno u noć protestirali na Trgu Krajine tražeći istinu o ubistvu Davida Dragičevića, no zbog traženja istine brojne građane jučer je policija dočekala s dugim cijevima. Bavili smo se i istragom o napadima na novinara Kovačevića te došli do saznanja da policija danima traga za jednim od napadača. Saznajte je li Dukić pobjegao iz BiH.

Savez za bolju budućnost BiH nastavio je s predstavljanjem politike i kandidata za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima. U Doboju i Banjoj Luci održana su još dva skupa. Pročitajte i šta je poručeno s predizbornih skupova SDP-a iz Bratunca, kao i iz PDA sa skupa iz Brezovače te Naše stranke iz Tuzle.

U današnjem broju pročitajte i pismo koje je stiglo na adrese "Avaza" i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) redovnom poštom, u kojem se vrlo detaljno opisuje pripremljena brutalna krađa glasova na biračkim mjestima u sarajevskoj općini Novi Grad, u režiji SDA i njenoj dvojca Semir Efendić - Huso Ćesir.

Donosimo i detalje misterioznog nestanka radnika firme „Murex“ iz Srebreniks. O njemu niko nema informacije već dva dana. Snimci kamere su jedini trag. Na stranama ''Crne hronike'' pročitajte detalje drame koja se desila u Općinskom sudu u Sarajevu te saznajte ko je advokat koji je šakama nasrnuo na sudiju. 

Donosimo i poruku najboljeg golmana kojeg je BiH dala, Grahovac poručuje: „Branit ću i u petoj deceniji!“

Danas prilog „Sve za zimu i zimnicu“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.