IZBORI 2018.

Kukić: PDA će podržati Radončića u utrci za člana Predsjedništva BiH

U brčanskom Domu kulture održana je prezentacija izabranog rukovodstva i strateških ciljeva novoformiranog Općinskog ogranka u Distriktu

Kukić i Trobradović: Podrška lideru SBB-a

E.R.

24.9.2018

U Domu kulture u Brčkom sinoć je održana prezentacija izabranog rukovodstva i strateških ciljeva novoformiranog ogranka PDA u Distriktu Brčko.  Na svom prvom javnom predstavljanju, osim lokalnog rukovodstva stranke, skupu su prisustvovali i vodeći ljudi stranke s predsjednikom Mirsadom Kukićem na čelu. Za povjerenika Brčko distrikta BiH izabran je Amir Trobradović. 

Kukić je najavio skoru prekompoziciju vlasti u Brčkom te je istaknuo da će PDA u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda podržati predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, te saradnju PDA i SBB-a na svim nivoima vlasti. 

On je rekao da trenutna politika, koja se vodi u BiH, daje loše efekte jer ne vodi zemlju naprijed i tu nema napretka.

- Pojedine političke elite su se udružile i izgubile opšte ciljeve, te koncentrirale vlast na jedno mjesto što je glavni grad. Mi ne trebamo praviti antagonizme između građana i glavnog grada, ne smijemo dozvoliti da druge lokalne zajednice umiru i da polako stvaraju migracione tokove, i vanjske i unutrašnje - poručio je Kukić. 

Imenovani povjerenik za Brčko, Amir Trobradović kazao je da se nada da će PDA svojim aktivnim političkim djelovanjem postati jaka lokalna stranka i na taj način utjecati na poboljšanje života građana u gradu na Savi.

Također naveo je da će u narednom periodu raditi na tome da se stvore još čvršći odnosi sa susjedenim Tuzlanskim Kantonom koji je jedan od najmnogoljudnijih kantona u BiH te koji svojim privrednim i svakim drugim potencijalima može pomoći u uzajamnom razvitku u korist svih građana. 

Naredni period će svakako pokazati koliko će PDA Brčko postati jaka lokalna stranka koja je na prostoru TK svojim pojavljivanjem poprilično uzdrmala tamošnju i političku scenu u cijeloj BiH.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.