IZBORI 2018.

Diana Zelenika iz Fojnice: Želim pravdu za Dženana, Davida, Soldu

Posjetu otpočeli polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje

Sa skupa u Fojnici

Avaz.ba

26.9.2018

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule hrvatske branitelje Fojnice i u znak sjećanja na njihovu žrtvu te posjetom Franjevačkom samostanu „Duha svetoga“ započela je posjeta delegacije Koalicije Hrvatsko zajedništvo Fojnici. 

U ugodnom i prijateljskom razgovoru s franjevcima, Ilija Cvitanović, predsjednik Koalicije Hrvatsko zajedništvo, naglasio je kako su Bosni i Hercegovini i njenim narodima nužne promjene da bi ostali i opstali. Vrijeme je za ljude koji će preuzeti odgovornost i od ove naše zemlje BiH napraviti zemlju poželjnu za život, a ljudima vratiti vjeru i dostojanstvo da žive bez straha, naglasio je on.

U prepunoj dvorani "Aquareumala" na završnom skupu Koalicije Hrvatsko zajedništvo u Fojnici prisutne su pozdravili: u ime domaćina Zdenko Miličević, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a 1990, Anto Bilić, predsjednik Kantonalne organizacije HDZ-a 1990 SBK i nosilac liste za Skupštinu SBK na predstojećim oktobarskim izborima, Draženko Petrović, nosilac federalne liste, Zoran Marić, nosilac liste Hrvatskoga pokreta i Koalicije Hrvatsko zajedništvo za SBK i Zeničko-dobojski kanton za Parlament BiH, i Bogomir Barbić – kandidat HSP-a na federalnoj listi Hrvatskog pokreta za SBK i Koalicije Hrvatsko zajedništvo.

Doktorica Diana Zelenika, kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, pozdravila je prisutne riječima:

- Došla sam u Fojnicu reći vam: ''Dosta je više!'' Dosta je života u strahu od vladajućih i gaženja vlastitog ponosa da bi se osigurala egzistencija sebi i svojim najmilijima. Želim da su lijekovi besplatni, a ne da se kupuju tri tablete do penzije. Želim bolnice u kojima ćemo imati toalet-papir i lijekove, a na da ih moramo ponijeti sa sobom. Želim pun frižider, a ne da svako treće dijete ide spavati praznog trbuha, ma kako god se ono zvalo. Želim pravdu za Dženana, za Davida, za Soldu, pravdu za svu našu djecu – poručila je Zelenika iz Fojnice. 

''Povest ćemo vas na put ka NATO integracijama i Evropskoj uniji, pobrinut ćemo se za branitelje, majke, djecu. Trebamo vaše povjerenje, a zauzvrat učinit ćemo sve da to povjerenje i opravdamo'', zaključio je na kraju Cvitanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.