SARAJEVO

Vilić i Germain razgovarali o nastavku saradnje

Dosadašnja uspješna saradnja Ambasade SAD, koja je prepoznala u Direkciji pouzdanog partnera, nastavit će se i u budućnosti, kazala je Germain

Germain danas u DKPT

S. D.

27.9.2018

Novoimenovana zamjenica šefa Misije u Ambasadi SAD u BiH Elen Germain (Ellen) posjetila je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH, gdje se sastala s Mirsadom Vilićem, direktorom Direkcije. 

Tokom sastanka Vilić je Germain predstavio zakonske nadležnosti Direkcije i njenu ulogu u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Istakao je aspekt međunarodne operativne policijske saradnje, kao i rezultate koji se postižu u oblasti koordinacije i saradnje s drugim tijelima. Predstavio je rezultate uspješno realiziranih aktivnosti u proteklom periodu te upoznao zamjenicu šefa Misije u Ambasadi SAD u BiH s budućim planovima o dodatnoj izgradnji kapaciteta Direkcije.

Naročito onima o unapređenju materijalno-tehničke opremljenosti i kontinuiranom usavršavanju i obučavanju policijskih službenika, a sve da bi Direkcija što uspješnije odgovorila svim izazovima.

Vilić je zahvalio Ambasadi SAD u BiH na stalnoj podršci kako Direkciji tako i drugim agencijama za provođenje zakona u BiH. Kako je saopćeno iz Direkcije, tokom razgovora zamjenica šefa Misije u Ambasadi SAD u BiH Elen Germain zahvalila je na dobrodošlici te je izrazila uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja Ambasade SAD, koja je prepoznala u Direkciji pouzdanog partnera, nastaviti i u budućnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.