DNEVNIK

Skoro 4.500 građana dolazi sutra u Sarajevo

Brinem hoćemo li imati poklon paketiće koje bi trebale dobiti sve žene u roze majicama koje budu na „Race for the cure“. To su žene koje su preživjele rak i zaslužuju znak pažnje

Avaz.ba

29.9.2018

Subota, 22. septembar  

Ko rano rani

Dan je počeo kao i svaki u prethodnom mjesecu - rano i užurbano. Na nogama sam oko 6.30 sati. Danas imamo četvrtu registraciju za trku i treba se pripremiti. Već sam u 7.30 bila u kancelariji i odgovarala na ogroman broj e-mailove, pripremila materijale i logistiku potrebne za registracije. Naši volonteri su na tri lokacije, na kojima marljivo rade. Informišu, odgovaraju na upite i registruju što veći broj naših sugrađana za nadolazeću utrku. Nakon završenog uspješnog dana vratila sam se kući, malo odmorila i nastavila raditi dok je TV proizvodio zvukove u pozadini. 

Nedjelja, 23. septembar

Odmor na Trebeviću

 

Iako je svaki dan pred manifestaciju radni, danas sebi dajem oduška i slobodno prijepodne provodim sa suprugom na Trebeviću. Nakon ugodnog predaha od stresa, poslijepodne je posvećeno sastancima sa saradnicima, bez kojih ovaj projekt ne bi bio ono što jeste. Oni daju ogroman doprinos svemu. Zbog njih će ova, jedanaesta manifestacija biti najbolja i najuspješnija do sada.

 Ponedjeljak, 24. septembar  

 Rad se isplati  

Probudila sam se u tri ujutro u panici. Nešto sam zaboravila. Nešto se nije odradilo. Nešto nije uredu. Nakon nekoliko dubokih uzdaha i izdaha shvatam da je sve uredu i da je zaista prerano za ustajanje, nastavljam spavati. Radni dan je započeo sastankom u Općini Centar, gdje s uposlenicima Općine zaduženim za različite resore dogovaramo saradnju. Zahvalna sam jer će Općina obezbijediti sendviče za sve osobe koje dolaze izvan Sarajeva. Nakon toga sam u Ministarstvu saobraćaja, gdje dobivamo dozvolu za obustavu saobraćaja od ranog jutra kako bismo mogli postaviti sve i spremiti se za trku.

Poznate ličnosti i influenseri koji su kroz kampanju pod nazivom „I meni je stalo“ širili svijest o trci i o našoj misiji istinski me oduševljavaju svojom posvećenošću. Izgleda da se naš uporni rad isplati.

Utorak, 25. septembar

 Najbolji saradnici na svijetu

Danas je dan isporuke majica u gradove iz kojih dolaze učesnici. To znači da spiskovi moraju biti precizni i da danas majice trebaju krenuti na put ka više od 40 gradova i mjesta širom Bosne i Hercegovine. Skoro 4.500 građana dolazi u Sarajevo u nedjelju, 30. septembra. Sve mora biti spremno za njihov dolazak. Dvadeset i dvije nevladine organizacije koje se bave problematikom karcinoma dojke čine izvanrednu mrežu „Think pink“ i stoje iza dolaska većine građana. U večernjim satima dogovaramo sve detalje oko zvaničnog programa, protokola i nastupa izvođača.

Što je trka bliža, ja sam svjesnija da imam najbolje saradnike na svijetu, oni su ti koji rade svim silama da sve bude u najboljem redu. Sjetim se i podrške naših odanih sponzora koji svojim doprinosom i pokazuju društvenu odgovornost.

 Srijeda, 26. septembar

 Dolaze gosti sa svih strana

Još samo četiri dana. Osjećam blagu nervozu. Brinem oko svega, od toga kakvo će vrijeme biti, hoće li padati kiša, do toga hoćemo li imati poklon paketiće koje bi trebale dobiti sve žene u roze majicama koje budu na „Race for the cure“. To su žene koje su preživjele rak i koje zaslužuju znak pažnje. Mi im to moramo obezbijediti. 

Ono što me raduje je potvrda dolaska specijalnog gosta Sergeja Ćetkovića, koji će uveseljavati naše goste.

Pristižu potvrde dolaska gostiju iz Podgorice, Makarske, Metkovića, Beograda, pa čak i dragih gostiju iz Belgije.

 Četvrtak, 27. septembar

 Sve za sigurnost

Od ranog jutra jurim između gostovanja u medijima, kojima sam neizmjerno zahvalna jer prate naš rad, do sastanka sa predstavnicima policije i divnim ljudima koji se timski prijavljuju za učešće. U koordinaciji sa MUP-om Kantona Sarajevo i saobraćajnom policijom, obezbjeđujemo sve potrebno za sigurnost naših učesnika. 

 Petak, 28. septembar

 Prekrasan dan

Petak je dan u kojem se svi mali djelići koji su potrebni da se ovakva zamršena manifestacija održi u najboljem redu sklapaju. Paketići se pripremaju, broj registracija raste i sve ukazuje na to da će broj učesnika biti veći od 8.000.

U isto vrijeme se sprema vojska volontera i volonterki, divnih žena iz Udruženja „Renesansa“, mladih ljudi koji su se dobrovoljno prijavili i učenika srednjih škola koji će dati svoj maksimum da se svaki učesnik manifestacije osjeća posebno, kao što bi taj dan trebao da bude.

Ustvari, kako će taj dan sigurno i biti!  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.