IZBORI 2018.

Husić: Radnicima veće plaće, privrednicima manji nameti

Do promjena u BiH možemo doći ako glasate. Zato izađite na izbore i glasajte - poručila prim.dr Arnautović-Čustović

Simin Han u Tuzli: Predizborni skup PDA. A.Bajrić

E.Skokić

29.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Pokret demokratske akcije (PDA) održao je centralni predizborni skup na stadionu Sloge u Simin Hanu kod Tuzle. Mnogobrojnom članstvu obratili su se kandidati PDA, članovi Gradskog odbora Tuzla, te Senad Alić, kandidat za Skupštinu TK i predsjednik povjereništva TK.

Očekivano najviše ovacija pobrao je Azmir Husić, čovjek koji je s 20 godina otišao u Sjedinjene Američke Države, a koji se sa suprugom i četvero djece vratio u BiH i Tuzlu.   

 - Vratili smo se poslije 15 godina provedenih u Americi kako bi našu djecu učili bosanskoj historiji, kulturi i jeziku. Mnogi su me pitali zbog čega ću ja u politici. Odgovorio sam im da ću sebe žrtvovati za dobrobit naroda. Zalagat ću se da obični radnici dobiju veće plaće, a da se investitorima i privrednicima umanje visoki nameti – kazao je Husić dok su prisutni uzvikivali njegovo ime.

Kandidatkinja PDA prim.dr Aida Arnautović – Čustović istakla je kako se moraju prihvatiti izazovi ako se žele promjene u BiH.

- Do promjena u BiH možemo doći ako glasate. Zato izađite na izbore i glasajte – poruka je prim.dr Arnautović-Čustović.  

Predsjednik Gradskog odbora PDA Tuzla Senad Mehmedinović predstavio je kandidate te stranke za predstojeće opće izbore u BiH. Članovima i simpatizerima PDA još su se obratili i Senija Husić, Nedžad Durmić i Meliha Malikić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.