BIH

Srbijanac uhapšen prema Interpolovoj potjernici

Na međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška prilikom izlaska iz BiH

Ilustracija

Avaz.ba

1.10.2018

Službenici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška u petak su uhapsili osobu inicijala D. D. (1990.) prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. 

Graničnim provjerama ustanovljeno je da je za njim Interpol Podgorica raspisao potjernicu zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja, posjedovanje i stavljanje u promet opojne droge. Državljanin Republike Srbije predat je službenicima Sudske policije BiH.  

Službenici JGP Bosanski Brod u subotu su uhapsili osobu inicijala I. T. (1977.), državljanina Kraljevine Belgije. Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Bosanski Brod i predat službenicima Sudske policije Doboj. 

Istoga dana službenici ove jedinice uhapsili su osobu inicijala A. M. (1964.) jer je za njim Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave. Bh. državljanin predat je službenicima FUP-a. 

Također, na MGP Rača pri ulasku u BiH uhapsili su osobu inicijala A. B. (1996.) jer je za njom Policijska stanica Doboj raspisala potragu zbog krivičnog djela teška krađa. Službenici JGP Bijeljina bh. državljanku predali su službenicima PS Doboj.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.