PROKOŠKO JEZERO

I drugi dan potrage za Harisom Nalčom iz Fojnice bez rezultata

Prvi dan potrage je bio bezuspješan, a u potragu su se uključili planinari PD „Vranica“ Fojnica

H. ČUKLE

2.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Danas je nastavljena potraga za nestalim 35-godišnjim Harisom Nalčom iz Fojnice, koji je posljednji put viđen kod logorske vatre na Prokoškom jezeru, gdje je sjedio sa prijateljima.

Tog vikenda se na lokalitetu Prokoškog jezera održavao studentski pohod, gdje je tom prilikom tu boravilo nekoliko stotina studenata raznih fakulteta.

Prvi dan potrage je bio bezuspješan, a u potragu su se uključili planinari PD „Vranica“ Fojnica čiji je član i nestali, a, osim njih, uključili su se u potragu mještani koji borave na Prokoškom jezeru, policija, prijatelji i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite.

Drugog dana, to jeste danas (utorak), nastavljeno jr traženje nestalog Harisa Nalče u jutarnjim satima, a osim jučerašnjih učesnika potrage, danas su i lovci članovi LD „Divokoza“ Fojnica i određen broj građana Fojnice.

Potragu za nestalim Harisom Nalčom je učestvovalo gotovo 300 ljudi, a otežavala je gusta magla i kiša koja je pada na području općine Fojnica pa tako i na Prokoškom jezeru. Za sada još nema nikakvih rezultata. Kako smo saznali od nekih grupa koje su učestvovale u traženju nestalog, vraćaju se s terena bez rezultata.

Eduard Slađo Jukić, predsjednik PD „Vranica“ Fojnica, nam je, nakon teškog i kišovitog dana potrage, kazao da se sutra, 3. oktobra, pravi operativni plan nastavka potrage za nestalim prilikom prikupljenih podataka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.