IZBORI 2018.

Nikšić: Obećali su 100.000 radnih mjesta, ali nisu rekli da je to u EU

Plan 10 sadrži realna i provediva rješenja za sve probleme, poručio Nikšić

Nikšić: Bestidno ponašanje vlasti. B. Mahmić

Piše: D. Pa.

4.10.2018

Socijaldemokratska partija BiH održala je večeras u Zenici predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati stranke za sve nivoe vlasti. 

U ime domaćina obratio se Mladen Simić, predsjednik GO SDP-a Zenica i kandidat za Skupštinu ZDK, koji je pozvao građane da izađu na izbore.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikišić kazao je da su 2014. godine shvatili poruku koju su im dali građani BiH.

- Povjerovali su ljudi da će im napraviti 100 kilometara autoputa, povećati penzije, osigurati 100.000 radnih mjesta, doduše nisu rekli da je to u Evropskoj uniji. Danas imamo bestidno ponašanje vlasti. Opredijelili smo se da ono što su građani od nas tražili pretočimo u Plan 10, koji sadrži realna i provediva rješenja za sve probleme koje su prepoznali građani - poručio je Nikšić.

Jasminko Kapić, nosilac liste za Skupštinu ZDK, kazao je u obraćanju da vidi pobjedu SDP-a, o čemu svjedoče prepune sale gdje god da dođu dok je predsjednik KO SDP-a ZDK i nosilac liste za Parlament Federacije BiH Senaid Begić poručio da bez običnog čovjeka nema politike te da ih protivnici mogu pobijediti samo prevarama na biračkim mjestima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.