VELIČANJE ZLOČINA

Gradimir Gojer: Gnušam se opšte fašizacije prostora naše domovine

Sve ovo govori šta se sprema na predstojećim izborima

Arhiv

Avaz.ba

5.10.2018

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ne prestaje šokirati javnost.  Jedna od posljednjih njegovih izjava nije ništa drugo negoli pokušaj ponovnog dobivanja glasova ionako osiromašenih građana RS na predstojećim izborima. 

Ali uhvatiti se za veličanje osuđenog ratnog zločinca u Međunarodnom sudu pravde u Hagu Radovana Karadžića naišlo je na velike reakcije najvećih bh. patriota. 

Jedan od njih je i akademik Gradimir Gojer, čiju reakciju prenosimo u cijelosti: 

 - Povodom izjava Milorada Dodika u Istočnom Sarajevu 4. 10. 2018. u kojima je veličao djelo ratnog zločinca Radovana Karadžića, bilo bi logično da djeluju tužilaštvo i Centralna izborna komisija. Kako poučen dosadašnjim iskustvima u to nisam uvjeren, izražavam svoj duboki stid što živim u državi totalnog bezakonja i anticivilizacijske klime. Istovremeno apeliram na sve odgovorne institucije u BiH da hitno reagiraju! 

Dodik je jučer trebao biti uhapšen, a, ako poslije slavljenja ratnog zločinca ostane kandidat za člana Predsjedništva BiH, bit će to znak da građani nemaju oslonac ni u organu zaduženom za provedbu njihove izborne volje.

Sve ovo govori šta se sprema na predstojećim izborima.

Gnušam se opće fašizacije prostora naše domovine i pozivam SAD i druge garante Dejtona, a prije svega Valentina Incka, da trenutno reagiraju - kaže se između ostalog u Gojerovoj reakciji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.