IZBORI 2018.

Radončić: Izetbegovićeve riječi sam shvatio kao prijetnje smrću

U cijeli sat dugom, vrlo zanimljivom i dinamičnom intervjuu, lider SBB-a po prvi put je javno iznio neke činjenice, koje otvaraju nove poglede na događaje iz bliže i dalje prošlosti

Avaz.ba

5.10.2018

Posljednju noć predizborne kampanje, dok se u Skenderiji dešavao centralni predizborni skup Saveza za bolju budućnost, predsjednik te stranke Fahrudin Radončić gostovao je na FACE TV-u kod Senada Hadžifejzovića.

U cijeli sat dugom, vrlo zanimljivom i dinamičnom intervjuu, Radončić je po prvi put javno iznio neke činjenice, koje otvaraju nove poglede na događaje iz bliže i dalje prošlosti. Posebno se to odnosi na politička ubistva članova porodice Halilović, potom Nedžada Ugljena, Joze Leutara, Ramiza Delalića i drugih u BiH, u ratnom i poslijeratnom periodu. 

Lider SBB-a i na FACE TV-u je govorio o nesuvislim optužbama koje je na njegovu adresu tokom kampanje izrekao prije svih predsjednik SDA Bakir Izetbegović, napominjući kako je indikativno da su Izetbegoviću i SDA jedina meta bili upravo on i SBB.

Pričao je o svojoj profesionalnoj karijeri prije rata kao i o predratnom osnivanju i poslijeratnom razvoju kompanije "Avaz", te o ulozi SDA u tom procesu. 

Konačno, govorio je o potencijalnim kolegama u Predsjedništvu, o investicijama nakon izbora ukoliko SBB postane kičma vlasti, o projektima koje je ta stranka spremna realizirati nakon pobjede, ...

S tim u vezi, Fahrudin Radončić još jednom je ponovio kako ne želi biti bogat čovjek u državi siromašnih ljudi, te je pozvao sve građane da sa zadovoljstvom izađu na izbore 7. oktobra.

Kompletno gostovanje Fahrudina Radončića kod Senada Hadžifejzovića pogledajte u video prilogu.      

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.