ISPUNJENJE OBEĆANJA Tokom izborne kampanje najavio zatvaranje

Komšić najavio: Ured člana Predsjedništva u Mostaru staviti na raspolaganje Univerzitetu i Sveučilištu

On želi raditi na postepenom približavanju u nastojanju da prevaziđemo segregaciju u srednjim i osnovnim školama

Avaz.ba
09.10.2018 12:31

Foto: Arhiv

Željko Komšić je u toku izborne kampanje, kao kandidat za člana Predsjedništva, najavio zatvaranje ureda člana Predsjedništva u Mostaru. Komšić poručuje da želi to obećanje ispuniti te da će predložiti da se ovaj prostor ustupi i pomogne prenamjeni u svrhu stvaranja zajedničkog prostora Univerziteta i Sveučilišta u Mostaru.  

- Odmah pored rezidencije odlazećeg člana Predsjedništva nalazi se porušena univerzitetska čitaonica, koju niko nije obnovio poslije rata. Želim vidjeti kakve su mogućnosti da trenutne prostorije Ureda Predsjedništva u Mostaru učinimo zajedničkim prostorom za učenje i aktivnosti studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" i Sveučilišta u Mostaru. Po preuzimanju mandata želio bih upriličiti sastanak s predstavnicima unije studenata Univerziteta i Sveučilišta te da se u tom smislu upoznam s njihovim razmišljanjima o prijedlogu, ali i da govorimo o mogućnosti realizacije prijedloga. Najavio sam zatvaranje tog ureda, ali ne želim da prostorije zjape prazne i neiskorištene - kazao je Komšić.

- Iskren sam bio u namjeri da naredne četiri godine budem neko ko će povezivati ljude. Želim svoju energiju uložiti u mlade ljude, hoću da pričamo o Fondu otvorenih škola i postepenom približavanju u nastojanju da prevaziđemo segregaciju u srednjim i osnovnim školama. Hoću da počnemo mijenjati način kako razgovaramo o obrazovanju i prilikama za generacije koje dolaze. Hajde da pričamo o pozitivnim stvarima, možemo li tako krenuti s ovim mandatom -  zaključio je Komšić.

NA VRH