IZBORI 2018.

Protestna šetnja protiv Komšića danas u Mostaru

Ovo nije samo poziv, ovo je naša dužnost, navodi se u pozivu

Arhiv

Index.hr

11.10.2018

Neformalna Facebook grupa R.I.P. DEMOCRACY BiH pozvala je na održavanje protestne šetnje zbog, kako kažu, trećeg slučaja nametanja Željka Komšića za hrvatskog člana BiH Predsjedništva glasovima Bošnjaka, ističući kako se radi o gaženju prava najmalobrojnijeg naroda, piše "Index.hr".

- Povorkom od Sveučilišta u Mostaru do ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH i paljenjem svijeća iskazat ćemo svoje nezadovoljstvo - navodi se u pozivu za protestnu šetnju, koja bi trebala krenuti danas u 18 sati ispred sveučilišnog kampusa u Mostaru. Ovaj status je na Facebooku podijelio veliki broj ljudi, a poruka je među Hrvatima u BiH postala viralna te se širi putem komunikacijskih servisa.

U pozivu na protest navodi se kako je vrijeme da se ''reagira na ponovljeno gaženje demokratije u vidu preglasavanja Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsjedništva osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima''.

- Hrvatska mladost organizira protestnu šetnju u Mostaru, u mirnoj i dostojnoj povorci, da iskažemo saučešće demokratiji u BiH. Pozivam vas sve da dođete i zapalite svijeću, da pozovete što više ljudi, posebno što više mladih, kako bi ovim dostojanstvenim postupkom pokazali šta mislimo o ovakvom načinu izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH - navodi se u pozivu. Dodaje se kako tim potezom Hrvati pokazuju da neće prihvatiti Komšića za člana Predsjedništva te se poziva da se iz Mostara uputi dostojanstvena poruka u svijet o preglasavanju Hrvata.

'- Ovo nije samo poziv, ovo je naša dužnost - navodi se u pozivu grupe R.I.P. DEMOCRACY BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.