IZBORI 2018. Smatra da je voljom glasača on izabran za predsjednika RS

Govedarica: Ako mene pitate, s Dodikom nema razgovora

Sve ću da učinim kako bih dokazao istinu i zadovoljio pravdu

Srna
09.10.2018 15:53

Foto: Arhiv

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je telefonom danas zvao gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića, ali da mu nije odgovarao na pozive, jer je, kako kaže, u inozemstvu.

Na pitanje novinara kako komentira izjavu funkcionera SDS-a Obrena Petrovića da je pobjeda kandidata koalicije SNSD-DNS-SP Milorada Dodika i Željke Cvijanović uvjerljiva i da im treba čestitati, Govedarica je rekao da je vijest vidio u servisu Novinske agencije Republike Srpske - Srna, ali da nije uspio stupiti u kontakt s Petrovićem jer je u inozemstvu. 

 - Niko ne može da sebi da za pravo da radi šta mu je drago. Postoje stranački organi, razgovarat će se. Ako baš mene pitate, s Dodikom nema razgovora. Izabran sam za predsjednika i pokraden. Ognjen Tadić je prešutio izbornu krađu, ja neću - kaže Govedarica. 

On je mišljenja da je voljom glasača on izabran za predsjednika RS i kaže da će tražiti da ponovo budu izbrojani svi glasački listići.  

- Sve ću da učinim kako bih dokazao istinu i zadovoljio pravdu. Ovaj izborni proces nije završen, a same izbore treba da definiraju glasači, ne brojači glasova - rekao je Govedarica na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.    

On tvrdi da je upadljivo povećan broj nevažećih glasačkih listića i da ih sada ima oko 42.500 te da je zato neophodno osigurati uvid u te listiće.

- Pokraden sam na najbrutalniji način i s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom nema razgovora o saradnji. Mora biti utvrđen broj glasačkih listića u skladu sa zapisnicima, a ne oni koji su u vrećama - rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

NA VRH