SARAJEVO

Otkazana sjednica Vijeća ministara

Srna

10.10.2018

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja je na stranici ove institucije bila najavljena za danas, bit će održana naredne sedmice, rekla je Amela Mulavdić, savjetnica za medije u kabinetu predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića.

Mulavdić je navela da medijima nije ni upućena najava da će danas biti održana sjednica, iako na stranici ove institucije od 4. oktobra stoji najava da će sjednica biti održana danas u 12 sati.

Ona je dodala da pretpostavlja da će dnevni red biti isti kako je to najavljeno za današnju sjednicu.

Do odgađanja sjednice došlo je zbog neslaganja povodom zahtjeva za dopunu dnevnog reda, saznaje Srna u Vijeću ministara.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo je da na današnjoj sjednici razmatra Prijedlog odluke o izdavanju garancije BiH po ugovoru o zajmu za Koridor 5C u Republici Srpskoj između Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Na dnevnom redu sjednice trebala je biti i informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH i informacija o primopredaji kasarne "Ušivak" u Hadžićima, objavljeno je na sajtu Vijeća ministara.

Pred ministrima je trebala biti i informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 30. juna ove godine i informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar - juli ove godine.

Trebalo je biti riječi i o prijedlogu odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra 2019. godine.

Zbog otkazane sjednice Vijeća ministara tek na nekoj od narednih sjednica bit će razmatran i Prijedlog strategije protuminskog djelovanja BiH 2018-2025, s prijedlogom finansijskog plana za provođenje strategije i informaciju o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2019. godinu.

Na dnevnom redu sjednice trebala je biti i informacija o održavanju trećeg sastanka Pododbora za trgovinu, industriju, carinu i oporezivanje između EU i BiH 18. oktobra u Briselu, te informacija o održavanju trećeg sastanka Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između EU i BiH u Briselu 25. oktobra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.