STANJE NA CESTAMA Saopćenje BIHAMK-a

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja

Avaz.ba
16.10.2018 07:27

Foto: Ilustracija

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Save, Spreče, Neretve i Lašve, saopćeno je iz BIHAMK-a. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja. Sve učesnike u saobraćaju pozivamo na oprez i obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno) obustavljen je saobraćaj teretnih vozila. Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-19.2 Kladanj-Vlasenica, M-5 Blažuj-Gromiljak, M-5 Mrkonjić-Grad-Ključ, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Teslić-Doboj, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

NA VRH