APELI

Kiša natjerala Bišćane da se raziđu, za sutra najavili novo okupljanje

Iz MUP-a USK najavili kako će raditi na smirivanju situacije

E. Trako

E. Trako

21.10.2018

10:56

Kiša je natjerala građane Bihaća da se raziđu s današnjih protesta na Borićima, ali, kako su najavili, proteste će nastaviti sutra u 18 sati.

10:52

Na proteste je stigao i Bišćanin Iso Mujanović, koji nam je rekao kako je problem s migrantima izrežiran u Sarajevu i, ukoliko se uskoro ne riješi, da bi moglo doći do velikih problema u Krajini, te je za cijelu situaciju okrivio direktora FUP-a Dragana Lukača.

- Ovo je sramota i bruka šta radi direktor FUP-a. Koliko su uzeli para za njih i ova naša vlast i Kantonalni MP koliko su uzeli novca od vlasti u Sarajevu i oni ih na kraju pošalju ovamo.  Bolje da se isele nego da dođe do širenja zaraze. Svi govore kako nemaju sredstava da se suoče s ovom krizom, a Federalna i Državna vlada su uredno migrante poslale ovdje - kazao nam je Mujanović.

10:22

Građani se kreću prema Borićima. Od vlasti iz Sarajeva zahtijevaju rješavanje problema.

10:07

Kako javlja reporter "Avaza" s lica mjesta, građani se polako okupljaju ispred trgovačkog centra "Neli" u Bihaću i očekuje se da će uskoro krenuti prema Borićima. Sugrađane i policiju pozivaju na strpljenje.

10:00

Građani koji su se okupili sinoć u Bihaću na protestima na kojima su htjeli ukazati na problem sve većeg priliva migranata u svom gradu ponovo su jutros od 10 sati ispred trgovačkog centra "Neli".

Građani Bihaća se bune zbog sve većeg broja migranata u ovom gradu pa su sinoć blokirali magistralni put Sarajevo - Bihać i autobusku stanicu. 

Kako javlja reporterka "Avaza" s lica mjesta, građani su ovo uradili da bi spriječili dolazak migranata u grad. Također, pripadnici MUP-a USK preusmjeravali su saobraćaj, jer je veliki broj građana stajao na cesti u blizini autobuske stanice.

Sinoć su nakon završenih protesta iz MUP-a USK najavili da će raditi na smirivanju situacije.

Iz Federalne uprave policije (FUP) su najavili da će njihove jedinice biti u pripravnosti u slučaju eskalacije današnje situacije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.