KONSULTACIJE

Koalicioni sporazum Naše stranke, SDP-a BiH i DF-a bit će ponuđen i drugim političkim strankama

Šef pregovaračkog tima Edin Forto kazao je da je ovaj dogovor prioritet

Arhiv

Nap.ba

22.10.2018

Naša stranka, Socijaldemokratska partija BiH i Demokratska fronta pripremaju koalicioni sporazum koji će ponuditi i drugim potencijalnim partnerima za formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo, prenosi Patria.

Šef pregovaračkog tima Naše stranke Edin Forto kazao je za Patriju da je priprema tog sporazuma prioritet te da je riječ zapravo o programskoj platformi. Na pitanje hoće li u tom periodu pripreme sporazuma biti održani sastanci s predstavnicima drugih političkih stranaka, Forto je kazao da je moguće da budu održane konsultacije.

Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste, kazao je da je održao više sastanaka s predsjednikom Naroda i pravde Elmedinom Konakovićem, s kojim je dogovorio saradnju. Ove dvije stranke imaju osam zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

Ukoliko bi postigli dogovor, Naša stranka, SDP BiH, DF, Narod i pravda, Savez za bolju budućnost i Nezavisna bosanskohercegovačka lista u Skupštini KS imali bi 23 zastupnika od 35. Stranka demokratske akcije dobila je 10 mandata, a BOSS dva. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.