ODNOSI

Željka Cvijanović: Ključ opstanka BiH je saradnja Vlada RS i FBiH

Prijedlog SNSD-a nije prihvaćen, ali ni odbijen.

Arhiv

Srna

31.10.2018

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da je ključ opstanka BiH dobra saradnja vlada Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/.  

- Mislim da je to ključ opstanka, s obzirom na pitanja kojima se bave entitetske vlade. U FBiH je to malo složenije, zbog kantona koji crpe i nose ogroman dio ustavnih nadležnosti -  istakla je Cvijanović, koja je aktuelni predsjednik Vlade Republike Srpske.  

Prema njenim riječima, za opstanak BiH bitni su dobri odnosi entitetskih vlada i njihovo približavanje, bez obzira na neka pitanja o kojima su u prethodnom periodu vlade Republike Srpske i FBiH imale različite stavove.  

- Čak i onda kada se nismo slagali o nekim stvarima, uspijevali smo da kažemo, u redu, ovdje se bavimo stvarima koje nas objedinjavaju, tu možemo zajedno da nastupimo, a ovo su stvari koje će čekati neko bolje vrijeme - rekla je Cvijanović za BHT1.  

Ona je izrazila žaljenje što neka zajednička pitanja vlade nisu u prethodnom periodu uspjele da riješe, te izrazila nadu da će u narednom periodu realizirati i neki zajednički projekat, koji bi, kako je rekla, mogao biti u oblasti energetike.  

Govoreći o saradnji sa SDS-om na nivou BiH i na nivou entiteta, ona je rekla da prijedlog SNSD-a nije prihvaćen, ali ni odbijen.

- Mi ovdje govorimo o konceptu u kojem partije koje dolaze iz Republike Srpske treba da imaju bar minimum političke zrelosti, pa da onda usklađuju, ako ništa drugo, ona pitanja koja su važna za Republiku Srpsku. Kada malo bolje pogledate o stvarima o kojima se odlučuje, vidjećete da ne postoji stvar koja nije važna za RS -  istakla je Cvijanović.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.