KRIMINAL

Dakić predat Tužilaštvu KS, Bartula na slobodi

J. Alibegović

Piše: M. AŠČIĆ

6.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Belma Balijagić-Džuho, advokatica uhapšenog Slavena Dakića zvanog Žućo, kazala nam je da je jutros boravila u MUP-u Kantona Sarajevo, gdje se nalazi njen branjenik.

Ustvrdila je da mu se na teret stavlja krivično djelo teška krađa.

Prema riječima advokatice Balijagić-Džuho, ono što je njoj rečeno u Tužilaštvu i prema osnovama sumnje, Dakić nema veze s uhapšenim Srećkom Trifkovićem niti se njegovo hapšenje može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

- Oni su mi rekli (Tužilaštvo KS) da je ovo sasvim novi predmet i da nema veze s uhapšenim Srećkom Trifkovićem - kazala nam je Balijagić-Džuho.

Podsjećamo, sinoć su u Rogatici u zajedničkoj akciji nekoliko policijskih agencija uhapšeni Slaven Dakić zvani Žućo (30) iz Istočne Ilidže, Rade Bartula (51) sa Sokoca te Zoran Jovičić (54) iz Rogatice.

Balijagić nam nije mogla potvrditi ima li pronađeni Range Rover ikakve veze s ubistvom sarajevskih policajaca.

Inače, Dakić je danas predat Tužilaštvo KS na daljnje postupanje, što nam je potvrdila Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a KS. Njemu je određeno 24-satno zadržavanje, a tužilac će sutra donijeti odluku o mjerama pritvoru ili mjerama zabrane.

Ona je kazal da je druga osoba (Rade Bartula) puštena na slobodu, dok se Dakić sumnjiči za krivično djelo, teška krađa.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.