SJEDNICE

Pošte negiraju da nelegalno naplaćuju poštarinu

Arhiv

M.R.S.

7.11.2018

Informacija o nelegalnoj naplati dodatne poštarine od sva tri javna poštanska operatera trebala bi biti skinuta s dnevnog reda današnje sjednice Vijeća ministara BiH dok ne budu obavljene sve konsultacije s javnim poštanskim operaterima i Agencijom za poštanski promet BiH.  

Kazali su nam to u „BH Pošti“.

Povlačenje informacije s dnevnog reda zatražili su „BH Pošta“, „HP Mostar“ i „Pošta Srpske“, ali i entitetska ministarstva prometa i komunikacija, uz obrazloženje da ova informacija nije obrađena na potpun i kvalitetan način.

Prema informaciji, pošte naplaćuju 1,8 KM na obične pošiljke koje pristižu u BiH. Riječ je uglavnom o internet-narudžabama iz Kine. Pomoćnik ministra prometa i komunikacija BiH Vlatko Drmić je pojasnio da je na takve pošiljke pošiljalac platio poštarinu i naši operateri ne bi smjeli dodatno da je naplaćuju.

Javni poštanski operateri negiraju da je riječ o bilo kakvoj nelegalnoj naplati i naglašavaju da te pošiljke koje sadrže robu moraju imati barkod, a zapravo prispijevaju bez njega.

- Bit će formiran tim predstavnika sva tri javna poštanska operatera i ministarstava komunikacija i prometa da se riješi taj problem – dodaju u „BH Pošti“.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.