ODLUKE

Denis Bećirović: Nastavljam raditi kao univerzitetski profesor

Prekinuo radni odnos u Parlamentarnoj skupštini BiH

Arhiv

Avaz.ba

8.11.2018

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović na proteklim izborima osvojio je 194.688 glasova, što nije bilo dovoljno da uđe u Predsjedništvo. On je zbog te činjenice odlučio raskinuti ugovor kao parlamentarni zastupnik i vratiti se profesorskom poslu.  

Prema onome što je naveo u svom pismu, s obzirom na pojedine netačne interpretacije njegovog prekidanja radnopravnog statusa u Parlamentarnoj skupštini BiH, dužan je ukazati na nekoliko činjenica.

- Nikada moja karijera nije zavisila od političkog angažmana. Nikada nisam gubio vezu sa strukom, bez obzira na aktivan politički angažman. Uvijek sam imao svoje radno mjesto izvan politike - naveo je Bećirović.  

Prema njegovim riječima, Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH je na jučerašnjoj sjednici verificirala rješenje o sporazumnom prestanku radnog odnosa između PSBiH i njega kao poslanika.  

- Ovim činom prekinuo sam radni odnos u Parlamentarnoj skupštini BiH. Sada u punom kapacitetu nastavljam raditi posao univerzitetskog profesora. I dalje na političkom planu ostajem aktivan i nemam namjeru odustati od borbe za pravednu i evropsku državu Bosnu i Hercegovinu. Nikada nisam bio politička kukavica koja je bježala od odgovornosti vršenja bilo koje povjerene zakonodavne ili izvršne funkcije u organima vlasti Bosne i Hercegovine i tako će biti i u budućnosti -  poručio je Bećirović.  

Dodajmo još da je prije političkog angažmana Bećirović bio nastavnik historije u osnovnoj školi u Tuzli, a od 1998. do 2002. radi u Srednjoj ekonomskoj školi u ovom gradu. Docent je na Filozofskom fakultetu u Tuzli od 2010.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.