POLITIKA

Naredne srijede konstituirajuća sjednica Skupštine TK: Većina bez SDA i PDA

Glavni cilj da se na području Tuzlanskog kantona formira programska koalicija, koja će riješiti nagomilane probleme

Arhiv

H. Bijedić

9.11.2018

Konstituirajuća sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona (TK) zakazana je za narednu srijedu s početkom u 10 sati, potvrdio je za Avaz.ba predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Enver Bijedić. Skupštinska većina u TK će biti formirana bez SDA i PDA.

On je naglasio da će na ovoj sjednici biti potvrđeni mandati novoizabranih poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Bijedić je naglasio da će se u srijedu formirati dva poslanička kluba (hrvatskog i srpskog naroda), a ujedno će biti formirane i dvije komisije privremenog karaktera, administrativna i komisija za izbor i imenovanje. 

- Ove komisije nisu trajno rješenje, nego prijelazno, do momenta dok se Skupština ne formira u punom sastavu - rekao je Bijedić.

Na pitanje o imenu potencijalnog premijera, Bijedić je naglasio da je logičan izbor da će budući premijer TK biti iz redova SDP-a, kao pobjednika izbora na TK.

- Postoje razne špekulacije, ali unutar SDP-a još nismo razgovarali o imenu premijera. Mi u SDP-u ćemo putem partijske kadrovske komisije doći do prijedloga za premijera. Prijedloge općinskih organizacija će obraditi kadrovska komisija, koja će svoj prijedlog dostaviti Predsjedništvu KO SDP-a, koje će donijeti drugostepenu odluku. Konačnu odluku će donijeti Kantonalni odbor SDP-a u punom sastavu, sa oko 100 članova - zaključio je Bijedić.

Bijedić je potcrtao da je glavni cilj da se na području Tuzlanskog kantona formira programska koalicija koja će riješiti nagomilane probleme.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.