BANJA LUKA

Teslićki SDS ide u koaliciju sa SNSD-om

Ovakav potez značio bi veliki udarac za Vukotu Govedaricu

SDS: Za novog predsjednika bit će predložen Milan Miličević. Arhiv

SRNA

12.11.2018

Načelnik općine Teslić i predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević već je dogovorio da ova stranka na lokalnom nivou ide u koaliciju sa SNSD-om, prenosi Srna.

Miličević je i do sada zastupao stav da treba razgovarati sa svim strankama, ali bi ulazak u koaliciju sa teslićkim SNSD-om, koji je praktično dogovoren, bio ozbiljan udarac predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici, tvrde izvori.

Izvor je naveo da bi vrlo brzo trebala biti formirana nova skupštinska većina u Tesliću, čija će okosnica biti SDS i SNSD.

- Osim PDP-a, izvan skupštinske većine bi mogao ostati i teslićki DNS, a jedan od razloga je sumnja da DNS nije u punom kapacitetu radio za zajedničkog kandidata vladajuće koalicije za predsjednici RS Željku Cvijanović - objašnjava jedan od sagovornika.

On je dodao da su tačne informacije da će poslije dobojskog i zvorničkog SDS-a i bijeljinski odbor zatražiti ostavku Govedarice, kao i komplet Predsjedništva SDS-a.

- Bijeljinski SDS će predložiti Glavnom odboru da na narednoj sjednici formira komisiju za provođenje unutarstranačkih izbora i da za njenog predsjednika imenuje upravo Milana Miličevića - istakao je izvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.