BIH

Stvaranje fronta za spas Mostara

Sadašnje stanje u gradu nije produkt volje građana i svi zajedno trebamo nastupiti protiv nacionalnih stranaka, kazao je Zoran Mikulić

S današnje pres-konferencije. M. Smajkić

M.Sm.

13.11.2018

U mostarskom SDP-u odlučili su, kako su to danas saopćili na pres-konferenciji, pokrenuti novu inicijativu za Mostar.

Svjesni gotovo bezizlazne situacije u kojoj se Mostar nalazi, kako je rečeno, iz SDP-a pozivaju sve građane koji žele promjenu stanja u Mostaru na formiranje širokog građanskog pokreta za promjene.

- Stanje u Mostaru je nedopustivo i, kao takvo, predugo traje. Stoga, odlučili smo se na ovu inicijativu da bismo motivirali građane da naprave front, bez obzira na nacionalnu, vjersku i svaku drugu pripadnost. Cilj je stvaranje kritične mase građana koja će svojim kvantitetom i kvalitetom imati kredibilitet - izjavio je Edin Zagorčić, predsjednik GO SDP-a Mostar.

Prema riječima Zorana Mikulića, predsjednika KO SDP-a HNK, ideja ovog projekta je pokretanje stanja u Mostaru s mrtve tačke i suprotstavljanje beznađu da bi se na prvom mjestu održali izbori u Mostaru.

- Sadašnje stanje u gradu nije produkt volje građana i svi zajedno trebamo nastupiti protiv nacionalnih stranaka - naveo je Mikulić.

Rečeno je i to da je njihov poziv posebno upućen intelektualcima, uglednim građanima Mostara i svim Mostarcima u dijaspori, a s molbom da se uključe u ovaj projekt za spas Mostara.

Ovu inicijativu građani će već sutra moći početi potpisivati u prostorijama SDP-a, kao i na nekoliko punktova, kako je to rečeno, u gradu.

Također, poručeno je da OHR u slučaju političke situacije u Mostaru nije pokazao visok stepen angažmana, ali, kako je navedeno, postoje naznake da će se u narednom periodu konkretnije uključiti.

Iako je najavljeno da će pres-konferenciji prisustvovati predstavnici DF-a, oni se nisu pojavili zbog, kako je pojašnjeno, proceduralnih razloga.

Ipak, DF će, izneseno je, biti dio ove priče, kojoj će se u budućnosti priključiti i Naša stranka.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.