SARAJEVO

Komesar Halilović posjetio Službu za poslove sa strancima

Razgovarali su o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji, a vezano za povećani priliv i boravak migranata

Halilović i Ujić

Avaz.ba

14.11.2018

Mevludin Halilović, komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, posjetio je danas Službu za poslove sa strancima i tom prilikom se sastao s direktorom Slobodanom Ujićem.

Razgovarali su o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji, a vezano za povećani priliv i boravak migranata na području Kantona Sarajevo.

Direktor Službe upoznao je komesara Halilovića s trenutnom situacijom povećanog priliva migranata u BiH te je istaknuto da je predmetom rada Službe od januara do danas bilo više od 22.000 migranata. Dodao je i da su smještajni kapaciteti za migrante na gornjoj granici popunjenosti te da Služba za poslove sa strancima, zajedno s drugim nadležnim institucijama, i pored otežanih okolnosti, upravlja migracijama u BiH.

Direktor Ujić posebno je istakao dobru dosadašnju saradnju Službe s MUP-a Kantona Sarajevo, gdje je u više navrata pružana asistencija pripadnika policije Kantona Sarajevo prilikom poduzimanja operativnih mjera i radnji iz nadležnosti Službe za poslove sa strancima. Dobra saradnja je rezultirala dobrom sigurnosnom situacijom, sigurnosti građana i njihove imovine i malim brojem počinjenih prekršaja i krivičnih djela od migranata.

Na sastanku je dogovoren nastavak zajedničkog djelovanja i pružanja podrške pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Službi za poslove sa strancima naročito po pitanjima očuvanja javnog reda i mira i sigurnosti na području cijelog kantona, s naglaskom na privremeni prihvatni centar u Ušivku te izmještanje migranata koji se nalaze na javnim površinama, trgovima, urbanim dijelovima grada u prihvatne centre.

Na kraju direktor Ujić je zahvalio komesaru Haliloviću i izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja biti i dalje nastavljena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.