TEHNOLOGIJA

Nova aplikacija najčitanijeg portala u BiH

Redizajnirana aplikacija nudi puno brži, bolji i jednostavniji pregled sadržaja

Avaz.ba

15.11.2018

Nova aplikacija “Avaza”, najvećeg medijskog sistema u Bosni i Hercegovini i najtiražnijeg lista "Dnevni avaz", od danas je dostupna za preuzimanje svim korisnicima uređaja operativnih sistema Android i iOS. Aplikacija se može preuzeti ili ažurirati sa Google Play Storea i Apple Storea.

Novčana nagrada

Poboljšana aplikacija obogaćena je novim sadržajima koji našim vjernim čitaocima pružaju mogućnost još jednostavnijeg, bržeg i boljeg pregleda vijesti, fotogalerija i videosadržaja.

Osim preglednijeg listanja najnovijih vijesti iz svih kategorija, unaprijeđen je i pregled članaka. Tako je čitanje tekstova od sada još jednostavnije i brže, kao i mogućnost slušanja audioverzije tekstova.

Pripremili smo i posebno iznenađenje, jer će naši čitaoci koji budu u mogućnosti da nam putem aplikacije pošalju vijesti moći osvojiti i novčanu nagradu za zanimljivu informaciju, fotografiju ili video. Najbolji materijal nagrađujemo sa 100 KM.

Poklon stikeri

Između ostalog, na moderniziranoj aplikaciji sada je lakše i da se uz označavanje željenog taga dobije notifikacija pri izlasku najnovijih vijesti koje sadrže taj tag. Također, uz spašavanje željene vijesti u favorite, naši cijenjeni čitaoci mogu je čitati kada za to nađu vremena.

Novitet je i da, uz preuzimanje nove aplikacije, korisnici iPhone uređaja od sada mogu preuzeti i izuzetno duhovite i maštovite stikere za iMessage.

Regionalni lider

Zahvaljujući digitalnim tehnologijama, “Avazovo” digitalno izdanje lider je po posjećenosti i čitanosti i u regionu. Tako bilježimo:

 - 3 do 4 miliona jedinstvenih posjetilaca mjesečno

 - 47 miliona otvaranja mjesečno

 - 30 miliona otvaranja kroz aplikacije

 - 200.000 ukupno preuzetih aplikacija (Android + iPhone)

 - 560.000 fanova na Facebooku

 - 20.000 fanova na Instagramu

Android verziju aplikacije možete preuzeti OVDJE.

IOS verziju aplikacije možete preuzeti OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.