BANJA LUKA

Vukota Govedarica isključio Borisa Jerinića iz SDS-a

Isključeni član se pojavio na sastanku Obrena Petrovića sa SNSD-om

Govedarica: Neće nas isporučiti onima koji žele da nas nema. Arhiv

SRNA

15.11.2018

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica isključio je Borisa Jerinića iz članstva te stranke zbog teže povrede Statuta i djelovanja suprotnog zvaničnim stavovima SDS-a.

- Ne poštujući Statut i odluke Glavnog odbora stranke, Jerinić duže djeluje protiv interesa SDS-a. Jerinić je jučer, u pratnji gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i Uroša Gostića, prisustovao sastanku s delegacijom SNSD-a, iako nije imao ovlaštenje stranačkog organa da se na tom sastanku pojavi - saopćeno je danas iz SDS-a.

Iz ove stranke su podsjetili da je na tom sastanku donesena odluka da poslanici SDS-a iz Doboja politički rad nastave u poslaničkim klubovima SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH i u Narodnoj skupštini RS, navodeći da je to suprotno Statutu i zvaničnim stavovima SDS-a.

- Poručujem članovima i simpatizerima SDS-a da ćemo učiniti sve da stranku sačuvamo od mešetara i trgovaca. SDS ćemo sačuvati dosljednom politikom i nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci izruče onima koji žele da SDS nestane, ujedno praveći od lažnih patriota nacionalne heroje - istakao je Govedarica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.