USPJESI

"Novembarski kamp fizike" za osnovce i srednjoškolce

U „Richmond Park“ školi i na Univerzitetu „Burch“ u Sarajevu bit će organizirani predavanja, radionice i testovi, a cilj je pripremiti đake za takmičenja i upis na fakultet

Kamp svake godine privlači veliki broj učesnika

Piše: A. S.

18.11.2018

Novembarski kamp fizike 2018. bit će održan od 24. do 26. novembra u organizaciji Društva fizičara u BiH u „Richmond Park“ školi i na Internacionalnom univerzitetu „Burch“ u Sarajevu.  

Kamp je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola iz cijele zemlje, a oni koji dolaze iz drugih gradova imaju mogućnost da borave u internatu Univerziteta „Burch“.

Senad Isaković, profesor u „Richmond Park“ školi i član Društva fizičara, kazao je kako su planirane raznovrsne aktivnosti.

- Kamp je osmišljen kao priprema za takmičenje učenika, ali generalno kao i priprema za upis na fakultete. Osim predavanja, organiziramo različite kvizove i testove, noćna predavanja, radionice. Prošli kamp organiziran je u avgustu. Dio su naših redovnih aktivnosti, dešavaju se već dugi niz godina u periodu zimskog i ljetnog raspusta. Privlače veliku pažnju, tako je na ljetnom kampu bilo oko 60 učesnika. Zanimljivo je i to što su kao govornici učestvovali bivši učenici, koji su podijelili svoja iskustva s međunarodnih takmičenja ili predstavili neke vlastite projekte. Sličnu stvar planiramo uraditi i ovaj put – objasnio je Isaković.

Krajnji datum prijave na „Novembarski kamp fizike 2018.“ je 19. novembar.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.