REAKCIJE

Kasumović: Ostajem gradonačelnik Zenice!

Ne krije da su ponude od SDA pljuštale. Sa SDA nećemo u vlast i pomažemo im slanjem u opoziciju, kaže Kasumović

Kasumović: I dezinformacije smatram pritiscima

D. PAŠALIĆ

23.11.2018

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, nakon špekulacija objavljenih u pojedinim medijima da ostavlja gradonačelničku fotelju i, navodno, rad nastavlja u Parlamentu BiH, nakon što je na proteklim izborima osvojio poslanički mandat, izjavio je za naš list da neće prekršiti obećanje dat građanima, a to je da ostaje gradonačelnik. 

- Građanima sam obećao da ću do kraja mandata biti nezavisni gradonačelnik, da ćemo graditi evropsku Zenicu i to je jedina istina. Ostajem gradonačelnik Zenice, jer želim realizirati započete projekte koji su od životnog značaja za grad i njegovu budućnost – kaže Kasumović.

Ali, ne krije da ponude od SDA su pljuštale.

- Iskren da budem, imao sam ponude, pa i pritiske da napustim mjesto gradonačelnika i odem u Sarajevo, ali moj je život u Zenici i svi moji planovi vezani su uz taj grad. Sa SDA sam, kao potpredsjednik Nezavisnog bloka, više puta rekao da nećemo u vlast i da im pomažemo slanjem u opoziciju - istakao je Kasumović.

Ne krije da je, kako kaže, rad u Parlamentu BiH najbolje plaćen i da se radi o najkomotnijem mjestu, ali on ostaje pri svom obećanju te dezinformacije plasirane na portalu zeničke televizije, da ostavlja funkciju gradonačelnika, također smatra pritiscima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.