BOSANSKA GRADIŠKA

Umro poznati privrednik i humanista Jasmin Biberić

Preminuo od srčanog udara

Jasmin Biberić sa suprugom i Senadom Bratićem

B.G.

25.11.2018

U Bosanskoj Gradišci u prijepodnevnim satima umro je Jasmin Biberić (57), poznati bosanskogradiški privrednik i humanista.

Jasmina su u 10.10 sati zatekli u kritičnom stanju u kancelariji preduzeća "Lion", koje je uspješno vodio dugi niz godina. Potom su ga odvezli u Opštu bolnicu u Bosanskoj Gradišci, gdje reanimacija nije uspjela. Jasmin Biberić je umro od srčanog udara. 

- Sinoć smo sjedili i gledali skupa fudbalsku utakmicu, družili se. Pio je vodu, pričali smo o današnjim aktivnostima. Osjećao se sasvim normalno. Zatečeni smo svi, jer nema toga u Bosanskoj Gradišci kome Jasmin nije pomogao - rekao je njegov dugogodišnji prijatelj Kasim Grgić.

Jasmin Biberić ove godine je otvorio novi veliki pogon "Liona". Važio je za izuzetno sposobnog i u svijetu proizvođača namještaja cijenjenog poduzetnika. Bio je redovni pokrovitelj mnogih humanitarnih, kulturnih i sportskih manifestacija. Dobitniik je i nekoliko društvenih priznanja, a posljednje je dobio 24. aprila ove godine, prilikom obilježavanja Dana općine Bosanska Gradiška.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.