POSJETE

Rusija će podržati investicione projekte u Srebrenici

Rusija želi komunicirati sa svim općinama u BiH, bez obzira na političku i nacionalnu strukturu, kazao je prilikom današnje posjete Srebrenici ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov

S današnje posjete u Srebrenici

S. Sm.

27.11.2018

Rusija želi komunicirati sa svim općinama u BiH, bez obzira na političku i nacionalnu strukturu, kazao je prilikom današnje posjete Srebrenici ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Naglasio je da je u razgovoru s ovdašnjim načelnikom Mladenom Grujičićem i njegovim saradnicima dobio informaciju da vlast u ovoj općini djeluje konstruktivno, a razgovarali su i o sigurnosno-političkoj i ekonomskoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici.

- Rusija će u Srebrenici realizirati nekoliko investicionih projekata, kao i onih socijalnog i humanitarnog karaktera. Nakon razmatranja projekata koje dobijemo od srebreničke administracije, slijedit će njihova realizacija - istakao je Ivanicov.

Osim zahvalnosti na posjeti, načelnik Grujičić je u ime srpskog naroda Srebrenice, Ivanicovu i Rusiji zahvalio što su stavili veto na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, dodajući da će Rusija finansijski podržati projekte zdravstvene zaštite, školstva, vrtića i sportskih terena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.