BIHAĆ

Seks-afera: Blažević pokušava ušutkati Sanju Cerić

Poručujem da, bez obzira na pritiske, neću odustati i tražit ću pravdu do kraja - napisala je Cerić

Cerić:Odazvat će se zvaničnom pozivu

Piše: S.DEGIRMENDŽIĆ

28.11.2018

Sanju Cerić, Bišćanku koja je u centar pažnje regionalne javnosti došla nakon što je prijavila Sabahudina Blaževića, poduzetnika iz Bihaća, da ju je tokom njihove ljubavne veze neovlašteno snimao za vrijeme seksa, te da su ti snimci završili na jednoj pornografskoj stranici, dvije osobe prijavile su policiji u Bihaću zbog njenog pisanja o toj aferi na njenoj Facebook stranici. 

Kako saznaje „Avaz“, protiv Sanje Cerić prijave su podnijeli Sabahudin Blažević i Amir Avdić, inače Blaževićev poslovni partner i blizak prijatelj. 

Utvrditi činjenice

Snežana Galić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sasnkog kantona, za „Avaz“ je potvrdila da su po prijavi dva lica pripadnici tog ministarstva išli na adresu stanovanja prijavljene osobe. Galić nije navodila puna imena niti prijavitelja, ni prijavljene.  

- Po prijavi dva lica, i to A. A. i B. S., pripadnici MUP-a USK išli su na adresu stanovanja osobe C. S. , pošto s njom treba obaviti razgovor na okolnosti koje su iznijeli prijavitelji, a to je da ona na Facebooku iznosi o njima određene neistine. Policija je otišla na adresu stanovanja koja je kod nas u CIPS-u registrirana, ali osoba C. S. nije bila na toj adresi – kazala je Galić.

Dok se ne saslušaju obje strane, mi ne možemo ništa poduzeti i vidjet ćemo hoće li policija preko advokata stupiti u kontakt s C. S. da se ona izjasni o navodima po prijavi. Tek tada ćemo moći procijeniti da li će tu biti elemenata da obavještavamo tužilaštvo ili da se poduzimaju neke druge radnje ili da se slučaj zatvori službenom zabilješkom – kazala je Galić. 

Pravda do kraja  

Cerić je na svojoj Facebook stranici već objavila da je policija dolazila na adresu gdje žive njeni roditelji i sve je nazvala pritiskom.  

- Ovo je još jedan pritisak na mene i na moje roditelje da odustanem od svega. Poručujem da, bez obzira na pritiske, neću odustati i tražit ću pravdu do kraja - napisala je Cerić.  

Podsjećamo, Cerić je na svojoj Facebook stranici javno objavila da će detalje afere i svoje veze s Blaževićem objaviti u knjizi koju već piše i čije objavljivanje najavljuje za tri mjeseca.

Advokati Sanje Cerić već su uputili zahtjev da ona po prijavi policiji u Bihaću bude saslušana u Sarajevu. Zatražili su i da im se o tome pošalje zvaničan dopis. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.