SARAJEVO Na Fakultetu političkih nauka

Održana komemoracija preminulom profesoru Hidajetu Repovcu

Akademik je preminuo na KCUS-u od posljedica srčanog udara

Fu.M.
29.11.2018 11:34

S današnje komemoracije

Foto: Fu. M.

U prisustvu porodice, brojnih kolega, prijatelja i studenata danas je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu održana komemoracija povodom iznenadne smrti profesora i akademika Hidajeta Repovca.

Akademik je preminuo na KCUS-u od posljedica srčanog udara.

O njegovom životu, djelima i zaostavštini govorile su njegove kolege profesori, dekani fakulteta na kojima je radio i njegovi prijatelji.

Prisutnima se i obratio Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu koji je kazao da će iza profesora ostati njegova mnogobrojna djela.

- Naš prije svega, prijatelj Hidajet napustio nas je kada se tome niko nije nadao. Smrt profesora Repovca veliki je gubitak za cijelu univerzitetsku zajednicu - rekao je Korajlić.

Predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99" Adil Kulenović kazao je da je Repovac govorio o stradanju srpske djece na Kozari samo 10 minuta prije užasa.

- Repovac je bio dugogodišnji predsjednik "Kruga 99". Jednom je rekao: ''Nastavit ćemo iako nas ostane samo trojica'' i to je rekao kada su neki mislili da će se asocijacija ugasiti - kazao je Kulenović.

Dženaza i ukop profesoru obavit će se danas u 14.30 sati na groblju Faletići. 
NA VRH