OLIMPIJSKE LJEPOTICE

OC Jahorina svečano otvorio sistem osnježavanja

OC Jahorina

Avaz.ba

1.12.2018

Historijski trenutak olimpijske planine Jahorine, svečano je obilježen danas zvaničnim puštanjem u rad sistema vještačkog osnježavanja na platou Poljice.  

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su ministar trgovine i turizma u Vladi RS, gospodin Predrag Gluhaković, predsjednik nadzornog odbora OC Jahorina, Nedeljko Elek i direktor OC Jahorina, Dejan Ljevnaić. Od danas Jahorina zvanično garantira sigurnost u snijeg i skijanje na 40 km odlično uređenih staza minimalno 120 dana tokom godine.

Tim povodom, direktor OC Jahorina, Ljevnaić izjavio je da je ovo historijski trenutak.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što svjedočite ovom istorijskom trenutku za Olimpijski centar Jahorina, trenutku svečanog otvaranja sistema osnježavanja. Sistem vještačkog osnježavanja predstavlja jedan od najvažnijih projekata realizovanih na olimpijskoj Jahorini. Danas mogu ponosno da istaknem da je Jahorini bukvalno vraćen olimpijski sjaj, da smo svaki dan vrijedno radili na tome i postigli zavidne rezultate. I ove godine smo na posebno oduševljenje skijaša prvi u regionu ovorili skijašku sezonu, na jahorinskim stazama je danas skijalo više od 300 skijaša što za nas predstavja najveće zadovoljstvo i pohvalu. Vrijednost ski karata na Jahorini drastično je povećana potpisivanjem ugovora o međusobnoj saradnji sa skijalištima u Sloveniji i Srbiji dok je cijena ostala ista, sve što smo radili uradili smo sa ciljem da svi naši gosti i svi skijaši prilikom dolaska na Jahorinu mogu da se osjećaju kao u najbolje rangiranim svjetskim skijaškim centrima - rekao je Ljevnaić.

Ministar trgovine i turizma, Gluhaković rekao je da poslije 35 godina na Jahorini mogu svim turistima da garantira snijeg i skijanje, za šta veliku zaslugu ima predsjedavajući Predsjedništa BiH Milorad Dodik i zaposleni u Olimpijskom centru Jahorina.

"Ovo je najradosniji trenutak, ne samo za nas iz Vlade RS, nego i za građane koji žive na ovom prostoru. Svi želimo imati benefite od ovoga i garanciju da turisti kada dođu, mogu sigurno da skijaju, što nam je bio i cilj", naglasio je Gluhaković.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.