NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Spašen oboljeli od malarije

Naši novinari sa hiljadama građana u Travniku ispratili su na vječni počinak majku i kćerku, Azru i Almu Hajrić

Avaz.ba

10.12.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju donosi priču o bolesti koja se u Bosni i Hercegovini pojavila nakon 50 godina.

Donosimo detaljne informacije gdje se nalazi pacijent koji je zaražen ovom opasnom bolešću i gdje se zarazio. Posebno je dramatična priča oko nabavke lijeka, koji je nađen u "posljednji tren".

Naši novinari s hiljadama građana u Travniku ispratili su na vječni počinak majku i kćerku Azru i Almu Hajrić, koje je Nermin Rustempašić usmrtio vozilom. Pročitajte šta je odlučio dežurni tužilac za Rustempašića, na koliko mu je određen pritvor.

U današnjem broju donosimo i ekskluzivni razgovor s legendarnim košarkaškim stručnjakom Duškom Vujoševićem. Pročitajte šta je za naš list poručio.

Osvrnuo se i na proteste "Stop krvavim košuljama", koji su održani u subotu navečer u Beogradu.

Titulu Ličnost dana s pravom ponio je ugledni sarajevski advokat kojeg smo nazvali „Advokat ljudskih prava“.

Doznajte čije se ime krije iza ovog naslova te koji su razlozi zbog kojih je ponio ovu laskavu titulu.

U ''Minuti“, koju piše ugledni bh. novinar Bakir Hadžiomerović, čitajte o podjeli fotelja u Parlamentu BiH, pojasnivši šta znače „rotacije“, kojih, zapravo, i nema.

Na stranama Globusa pročitajte o dešavanjima u Francuskoj kojima su i Bosanci svjedočili te šta su izjavili o nemilim događajima i protestima „žutih prsluka“ na ulicama Pariza. Bavili smo se i nemirima u Indiji, gdje Hindusi traže gradnju hrama na mjestu džamije.

Donosimo još jednu zanimljivu priču o brodolomu bivših bračnih partnera iz Višegrada. U ispovijesti za „Avaz“ muž je ženu optužio da ga je izudarala knjigom po glavi, dok za njega žena kaže da ima mnogo ljubavnica. U ovom slučaju donesena je čak i presuda!

Otkrivamo i koja je azerbejdžanska kompanija nezadovoljna odlukom da turski „Cengiz“ dobije posao na dionici Donja Gračanica – Zenica sjever – tunel Zenica, te za koliko su miliona bili povoljniji.

Za naš list govori i bivši selektor Baždarević, koji poručuje da se i u našoj zemlji promjene trebaju tražiti protestima, no, saznajte zašto je iznio takav stav.

Pročitajte i nove detalje o izborima u Islamskoj zajednici BiH koji su počeli u petak. U današnjem broju donosimo i imena ljudi koji će se naći u novom sazivu Sabora.

Pročitajte ko bi mogao zamijeniti Hasana Čengića te koje još poznato ime se pojavljuje kao kandidat za delegata. Donosimo reakciju i Trompa nakon vijesti da bi Mladić mogao obići grob kćerke koja se ubila, a što je tražio od Haga. Otkrivao koje sve posljedice to može imati te zašto Tromp to naziva rizičnim.

Bavili smo se i mnogim drugim zanimljivim temama. Istražili smo koliko je nargila, koja je trend među mladima, opasna. Struka upozorava, sada je na roditeljima i djeci da ovu naviku zaborave da ne bi dalje ugrozili svoje zdravlje. Nasuprot ovim mladima koji dane provode u nargila barovima, Ilma Karahmet, mlada djevojka iz Kiseljaka, traži svoj put pod nebom, među zvijezdama. U razgovoru za naš list dotakla se svih takmičenja na kojima je oduševila publiku te otkrila neke od planova, ali nam je ispričala i kako se osjećala dok je stajala pred žirijem, pokazujući talent u pjevanju.

Bavili smo se istragama na stranama „Crne hronike“ te donosimo šta se dešavalo tri godine od likvidacije Milana Vujičića, dokle se došlo, je li otkriven ubica, kakvi su tragovi do sada otkriveni.

I dok se u ovom predmetu tapka u mjestu, Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu mostarskog sud koji je donio presudu Draganu Knezoviću od 19 godina zatvora za ubistvo komšinice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.