SARAJEVO

Prosinečki iz bolnice: Siguran sam u plasman na Euro 2020.

Robija su jučer posjetili prijatelji iz Zagreba, među kojima je bio i trener naše reprezentacije Gordan Ciprić

Prosinečki: Već počeo razgovarati o fudbalskim temama. Arhiv

G. ŠUMAR

12.12.2018

Postoperativni oporavak selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog konačno se odvija onako kako bismo to svi mi željeli, tako da će već sutra ili najvjerovatnije prekosutra izaći iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i nastaviti oporavak kod kuće u Zagrebu. 

Veliko interesiranje

- Robija su jučer posjetili prijatelji iz Zagreba, među kojima je bio i trener naše reprezentacije Gordan Ciprić - javlja naš izvor iz KCUS-a i dodaje:

- Međutim, posjete su i dalje ograničene... No, radosna je vijest što će selektor Prosinečki, uz saglasnost ljekarskog tima, do kraja sedmice izaći iz koševske bolnice.

Tokom jučerašnjeg dana u nekoliko navrata, preko naših veza u KCUS-u i Nogometnom savezu BiH, pokušali smo doći do selektorove supruge Vlatke, koja je uz njega od prvog dana hospitalizacije, 22. novembra, kako bismo dobili dozvolu za posjetu. Ali, dobili smo sljedeći odgovor:

- Robiju još treba odmora, jer ga je sve dobro iscrpilo. Jednostavno, neće da daje izjave nikome. I hrvatski mediji non-stop pokušavaju doći do njega.

Zadovoljan grupom

Ipak, raduje to što je selektor, kako saznajemo, već počeo razgovarati o fudbalskim temama, i s ljekarima i s prijateljima koji ga posjete u KCUS-u.

- Robi je vrlo zadovoljan našom grupom za Evropsko prvenstvo 2020. godine... Kako kaže, priželjkivao je Italiju. Ostao je isti, nepopravljivi optimista. Siguran je u plasman na Euro 2020 - javlja izvor „Dnevnog avaza“ iz KCUS-a.

U našoj kvalifikacionoj grupi još su Finska, Grčka, Armenija i Lihtenštajn.

Ograničene posjete 

Članovi rukovodstva NSBiH Prosinečkog mogu obići samo u vrijeme redovne posjete, a zbog velikog interesiranja medija. I one su ograničene na dva posjetioca.

- I kad dođem u KCUS, gledam da ostanem što kraće zbog njegove porodice i potrebe da su oni duže s njim - ističe naš izvor iz NSBiH.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.