MJERE

Kineska zaštitna obuća povučena sa tržišta

Predstavlja ozbiljan rizik po zdravlje jer ne pruža zaštitu od udara i povreda

Kineska roba. Ilustracija

Srna

13.12.2018

S tržišta BiH povučena je zaštitna obuća ''red volk AK SBP", proizvedena u Kini, koja predstavlja ozbiljan rizik po zdravlje jer ne pruža zaštitu od udara i povreda, objavila je Agencija za nadzor tržišta.

Uvoznik firma "Trgoten" iz Travnika je preuzela mjere povlačenja s tržišta i uništavanje proizvoda.

Iz Agencije savjetuju potrošačima koji su kupili ovu obuću da je vrate u maloprodaju ili da je koriste kao običnu jer ne pruža zaštitu od udara i povreda.  

S tržišta BiH povučene su i četiri vrste laserskih pokazivača i tri vrste igračaka laserski pištolja jer mogu da dovedu do povrede oka i oštećenja vida.  

Riječ je o laserskim pokazivačima "grin laser point sa izmjenjivim glavama", "grin laser point UL-018", "grin laser ledi kej čajn" i "grin laser point", svi nepoznatog proizvođača iz Kine.

S tržišta BiH povučene su i laserske igračke pištolji "er sport gan P729-2", "er sport gan G 051A" i "BB eirsoft gan R -833A", svi porijeklom iz Kine.

Svi uvoznici ovih igračaka poduzeli su mjere povlačenja proizvoda i njihovo uništavanje, a potrošačima koji su ih kupili preporučuje se da ih prestanu upotrebljavati i vrate trgovini u kojoj su kupljeni. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.