RAZGOVOR

U SDA su nervozni, prave pritisak i podmeću preko FUP-a

Na političkom su ledu i sad preko FUP-a otvaraju neke stare istrage da nas eliminiraju, navodi Hozanović

Hozanović: SDA nudi sve da bude dio vlasti

Piše: K. KEŠMER

19.12.2018

Formiranje vlasti u Unsko-sanskom kantonu posljednjih sedmica ide usporeno. Obavezu i terete, prvo formiranja većine, pa i Vlade, na sebe je preuzela A-SDA, koja je, s osam poslanika, druga po broju mandata u Skupštini USK, odmah iza SDA, koja ih ima devet. 

Velika očekivanja

Već sedmicama se u ovom kantonu vode tihi pregovori A-SDA, Nezavisnog bloka, SDP-a, DF-a, Naše stranke i SBB-a. U razgovoru za „Avaz“ Rifet Hozanović, jedan od osnivača A-SDA, nije htio uprijeti prstom i kazati ko su ti pojedinci iz stranaka koji imaju nerealne zahtjeve, kako je ranije izjavio.

- Trenutno se radi na formiranju većine. Pojedinci imaju velika očekivanja, postavljaju se u poziciju da ucjenjuju, što mi ne želimo dopustiti. Ne mogu reći ko su, nije korektno – naveo je Hozanović.

Upitan da prokomentira medijske špekulacije da će A-SDA na kraju vlast praviti sa SDA, Hozanović kaže da je to opcija koju SDA priželjkuje.

- Oni su na političkom ledu i nervozni su. Sad na vidjelo izlaze njihove radnje u prošlom mandatu i to oni pokušavaju spriječiti. Tu ima koruptivnih i kriminalnih radnji i to će sve biti javno. Oni sad nude sve samo da budu u vlasti, da bi se to zataškalo – ističe Hozanović.

Prljave igre

U svemu što se dešava na političkom terenu USK ima i prljave igre, a, kako kaže, ima i pritisaka i podmetanja, i to od SDA.

- Imamo informacije da preko FUP-a i njihovog direktora Dragana Lukača otvaraju neke istrage. I to istrage koje su otvarali i 2015. godine i zatvarali, jer nema ništa. Cilj je, dakle, da nas politički eliminiraju - zaključio je Hozanović.

U četvrtak će mnogo toga biti jasnije

Hozanović ističe da bi se stvari konačno mogle raspetljati u četvrtak. Na pitanje znači li to da će tog dana biti ozvaničena neka većina u Skupštini, Hozanović odgovara:

- Protumačite kako želite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.