GUŽVE

I danas višesatna čekanja na sjevernim graničnim prijelazima pri ulazu u BiH

Sutra (24. decembra) od 12 sati do 25. decembra do ponoći zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području FBIH

GP Bosanska Gradiška: Ulaz u BiH 16.45 sati. Screenshot

Avaz.ba

23.12.2018

Zbog predstojećih praznika pojačana je frekvencija vozila na graničnim prijelazima. Duža zadržavanja trenutno se bilježe na ulazu u BiH na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Donja Gradina i Orašje. Na graničnom prijelazu Neum II pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

GP Bosanska Gradiška: Izlaz iz BiH (16.45 sati)

Pojačana je frekvencija vozila na svim putevima koji vode prema unutrašnjosti zemlje. Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Na planinskim prijevojima mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, saopćeno je iz BIHAMK-a

GP Bosanski Brod: Ulaz u BiH (16.45 sati)

Na regionalnom putu R-419 Mihalji - Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

U toku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica - Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila  -Zenica. 

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića, od sutra (24. decembra) od 12 sati do 25. decembra do ponoći zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.