SBB BiH Vlast nije dogovorena

Radončić: Sa SDA vodimo kurtoazni sastanak, nije tačno da smo dogovorili formiranje vlasti

On je poručio i da činjenica kako sastanku delegacija SDA i SBB-a ne prisustvuju predsjednici stranaka "dovoljno govori sama po sebi"

Klix.ba
25.12.2018 11:58

Radončić: Sastanku ne prisustvuju predsjednici stranaka

Foto: Arhiv

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić kazao je za Klix.ba kako se danas vodi samo kurtoazni sastanak delegacija SDA i SBB-a.

U političkim krugovima u posljednje vrijeme špekulira se kako će SBB zajedno sa PDA na nivou entiteta Federacije BiH ući u koaliciju sa SDA i HDZ-om BiH. Radončić ove špekulacije u startu odbacuje, isto kao i navode da je SBB zainteresiran za određena ministarstva u Vijeću ministara BiH.  

- Potpuno odgovorno tvrdim da ništa od tih špekulacija nije tačno. Danas se vodi kurtoazni sastanak delegacija SDA i SBB-a - rekao je Radončić za Klix.ba.

On je poručio i da činjenica kako sastanku delegacija SDA i SBB-a ne prisustvuju predsjednici stranaka "dovoljno govori sama po sebi".

Podsjećamo, na poziv Stranke demokratske akcije (SDA) danas se održava sastanak delegacija SDA i SBB-a. Delegaciju SDA predvodi zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović, a delegaciju SBB-a član Predsjedništva SBB-a Ismir Jusko.

NA VRH