SAOPĆENJE Predsjednik Srpske demokratske stranke

Govedarica osudio progon roditelja brutalno ubijenog Davida Dragičevića

On je pozvao nadležne institucije da smjesta puste na slobodu sve privedene iz grupe "Pravda za Davida" i da se prekine atmosfera linča koju režim provodi

Avaz.ba
25.12.2018 12:30

Govedarica: Riješite slučaj ubistva Davida Dragičevića

Foto: Arhiv

Hapšenje roditelja Davida Dragičevića i nasilje koje danas policija provodi nad grupom "Pravda za Davida" predstavljaju čin institucionalnog progona osoba koje traže samo istinu i pravdu, rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

On je pozvao nadležne institucije da smjesta puste na slobodu sve privedene iz grupe "Pravda za Davida" i da se prekine atmosfera linča koju režim provodi.

- Zar je ugrožavanje sigurnosti tražiti istinu o ubistvu Davida Dragičevića? Gdje, kada i čiju sigurnost je ugrozio Davor Dragičević? Uhapsite Davidove ubice i njihove saučesnike, a ne roditelje koji traže istinu za svoje ubijeno dijete - poručio je Govedarica.

Predsjednik SDS-a je poručio da Srpska demokratska stranka traži od MUP-a RS i od nadležnog tužilaštva da, umjesto represije i progona porodice Dragičević, što hitnije riješe ubistvo Davida Dragičevića da bi se stvorile pretpostavke da se utvrdi istina i pravda koju svi čekamo već devet mjeseci.

NA VRH