ŠPANSKI TRG

Mostarci u velikom broju podržali Dragičevića

Piše: M. Sm.

26.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Na mostarskom Španskom trgu večeras se, u odnosu na sinoć, okupilo znatno više ljudi koji su svojim prisustvom željeli iskazati podršku Davoru Dragičeviću.

Tako se u gradu na Neretvi okupilo više od stotinu Mostaraca, koji su na Španskom trgu palili svijeće za tragično stradalog Davida Dragičevića, a uzvikivali su „Pravda za Davida, Pravda za Dženana“.

Među njima je bila i Mirsada Zekić, koja je, kao majka dvoje djece, kako nam je rekla, odlučila na ovaj način podržati Davidove, ali i Dženanove roditelje.

- Moramo ići dalje, boriti se protiv ovakvih stvari i dati jedan čvrst otpor, pogotovo, mi, majke i očevi. Jednostavno, neka se naš glas čuje do Banje Luke, Sarajeva, Zagreba, Beograda, pa ako treba i Strazbura, da bi se zaustavilo ubijanje nevine djece - kazala nam je Zekić.

Okupljenim Mostarcima se kratko obratio jedan od najpoznatijih mostarskih demonstranata Muharem Hindić Mušica, koji je uputio poruku građanima da dignu svoj glas i da se odupru represiji političke mafije u našoj zemlji.

Sličnog mišljenja bio je i Emir Begić, koji nam je kazao da bi volio da svi građani Mostara dođu na Španski trg.

- Volio bih da dođu i da se bore jer ovo što se događa jednostavno nije dobro - kazao je on.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.